Știri, Muntenia-Sud, România|miercuri, aprilie 1, 2020
Sunteți Aici Home » ACTUALITATE » SEMNAL: Laptele distribuit elevilor din judeţul Dâmboviţa arată ca zerul, iar cornul este tare ca piatra!

SEMNAL: Laptele distribuit elevilor din judeţul Dâmboviţa arată ca zerul, iar cornul este tare ca piatra! 

lapte si corn

Am primit numeroase semnale de la părinţi, cadre didactice, copii, ba chiar şi de la unii primari din judeţul Dâmboviţa, cu privire la deficienţele apărute în distribuţia şi calitatea produselor din Programul naţional „Laptele şi cornul”. Unii ne-au spus că laptele adus în şcoli este, de cele mai multe ori, de slabă calitate. ca să nu mai vorbim că este pus în păhărele de plastic foarte subţiri, până la fragile chiar!

„Copiii au tendinţa să ducă borcănaşul cu lapte acasă. I-am văzut des plângând că li s-au spart păhărelele cu lapte în ghiozdan”, ne-a spus o învăţătoare.

Părinţii se vaită şi ei că micuţii acuză tot felul de dureri de burtă după ce au consumat laptele, care, arată foarte des ca şi cum ar fi zer şi nu are gust. Se întreabă oamenii dacă nu cumva este din cauză că livrarea se face pentru mai multe zile şi în şcoli nu există condiţii corespunzătoare pentru depozitare.

Cornul reprezintă şi el o problemă. Ca şi laptele, este livrat pentru mai multe zile odată şi se învecheşte până ajunge la elevi. Copiii, nu de puţine ori, îl aruncă fiind deosebit de tare.

„Credem că ar trebui ca cel care produce şi furnizează laptele şi cornul să asigure şi dotările pentru o depozitare corespunzătoare, la rece”, ne spune un dascăl.

Nemulţumiri sunt în tot judeţul, iar până acum nu sunt semnale că deficienţele vor fi înlăturate curând.

Direcţia de Sănătate Publică a efectuat controale în mai multe unităţi de învăţământ din judeţ şi chiar a aplicat sancţiuni, ca urmare a neconformităţilor constatate: nu sunt instalaţii frigorifice suficiente sau, acolo unde există, nu sunt utilizate. Ca urmare a verificărilor întreprinse în cele 12 şcoli cuprinse în eşantion, au fost retraşi de la consum 184,8 litri de lapte din cauza faptului că păhărelele au fost ţinute la temperatura camerei şi s-a aplicat o amendă de 1.000 de lei şi două avertismente.

Adaugă un Comentariu

*