Știri, Muntenia-Sud, România|sâmbătă, noiembrie 28, 2020
Sunteți Aici Home » ADMINISTRAŢIE » SEMNAL: Municipiul Târgovişte, la un pas să devină o… junglă urbană din cauza unei decizii pripite!

SEMNAL: Municipiul Târgovişte, la un pas să devină o… junglă urbană din cauza unei decizii pripite! 

parcare interzisa 2

Un fenomen anormal zicem noi,care va crea multe probleme în municipiul Târgovişte la capitolul locuri de parcare, s-a produs cu acordul Primăriei Târgovişte taman în această perioadă de campanie electorală.

Aproape toate locurile de parcare de prin cartierele târgoviştene, ba chiar şi cele din centrul municipiului, unde există cea mai mare presiune, mai ales în cursul zilei, au fost rezervate în regim de permanenţă proprietarilor de apartamente din zonele respective.

Nu este de criticat acest aspect. Cetăţenii aveau nevoie de locuri de parcare individualizate, numai că nu ar fi trebuit ca respectivele spaţii să fie puse la dispoziţia celor care au încheiat contract cu Primăria 24 de ore din 24, ci, aşa cum se procedează în toată lumea civilizată, doar în intervalul orar 16:00 – 08:00. În restul timpului, parcările ar trebui să poată fi folosite de toată lumea, de la cetăţenii care vin în Târgovişte cu diferite probleme la turişti şi alte categorii de şoferi. Numai că acest lucru nu s-a vrut şi au apărut deja problemele!

Târgoviştenii şi-au marcat parcările, punând tot felul de plăcuţe de avertizare. Mai mult, unele zone sunt blocate cu diferite obiecte, pentru a nu permite altora să se folosească de parcare.

parcare interzisa 1

Ne-au spus oamenii care au lăsat maşinile, în miezul zilei, în locurile contractate, fără să-şi dea seama de nebunia ivită, că au avut probleme cu proprietari, fiind ameninţaţi că-şi vor găsi cauciucurile înţepate, dacă nu mută autoturismele. Cu alte cuvinte, este mai rău ca atunci când oraşul era împânzit de garaje!

Unul dintre şoferii cu care am stat de vorbă ne-a semnalat încă un aspect pe care Primăria Târgovişte pare că l-a neglijat. De ce ar trebui un conducător auto să ţină cont de un carton-avertizor plantat într-un pomişor tuia? Nu ar fi normal ca însemnele care arată că un loc de parcare a fost rezervat să poarte o ştampilă a administraţiei locale? Altfel, oricine poate scrie pe o bucată de hârtie „Plătit”, „Ocupat” şi ce-i mai trece prin cap şi, astfel, să nu permită altora să beneficieze de un loc de parcare.

Alt şofer a avansat altă idee: Mâine-pomâine, târgoviştenii care au rezervat locurile de parcare la Primărie, 24 de ore din 24 după regula instituită de anul acesta, ar putea să le subînchirieze pe timpul zilei, de ce să lase pe altul să parcheze gratis? Şi, uite-aşa, în loc să devenim un oraş civilizat, ne transformăm într-o… junglă urbană!

parcare interzisa 3

Adaugă un Comentariu

*