Știri, Muntenia-Sud, România|duminică, septembrie 27, 2020
Sunteți Aici Home » ACTUALITATE » SEMNAL: Numărul secţiilor de vot din Diaspora se va reduce la o pătrime faţă de 2014

SEMNAL: Numărul secţiilor de vot din Diaspora se va reduce la o pătrime faţă de 2014 

Daniel Ţecu - preşedinte FADERE (Sursa foto: Agerpres)

Federaţia Asociaţiilor de Români din Europa – FADERE îi cere premierului Dacian Cioloş să acţioneze concret pentru ca românii din Diaspora să se înscrie în Registrul Electoral, altfel alegerile parlamentare din toamnă vor genera mai multe probleme decât în 2014, când s-a stat la coadă multe ore şi, în final, alegătorii plecaţi din ţară nu şi-au putut exercita votul.

„Dacă la alegerile din 2014 au fost 300 de secții de vot, în acest an vor rămâne mult mai puține. De exemplu în Spania, Italia, Marea Britanie și Franța, numărul secțiilor de vot se va reduce la o pătrime fată de câte au fost în 2014, dacă românii nu se vor înscrie în Registrul Electoral”, se arată într-un comunicat remis de FADERE.

În acest moment, conform Autorității Electorale Permanente, sunt înscriși în Registrul Electoral doar 719 români, iar pentru votul prin corespondența 2371. Pe primul loc se află românii din Spania, urmați de cei din Italia, iar conform legii, românii din afara granițelor se mai pot înscrie pentru a vota până la începutul lunii septembrie.

„Domnul Ciolos ar trebui să acționeze, nu doar să se îngrijoreze. Ne ajung politicienii care doar stau și constată”, a declarat Daniel Tecu – președintele Federaţiei Asociaţiilor de Români din Europa.

Adaugă un Comentariu

*