Știri, Muntenia-Sud, România|marți, octombrie 27, 2020
Sunteți Aici Home » ACTUALITATE » SEMNAL: Parcul Naţional Semenic trebuie pus în valoare! Este un brand important al României

SEMNAL: Parcul Naţional Semenic trebuie pus în valoare! Este un brand important al României 

Ionel Petre - vicepreşedinte al Agenţiei Naţionale pentru Arii Naturale Protejate

Vicepreşedintele Agenţiei Naţionale pentru Arii Naturale Protejate, dâmboviţeanul Ionel Petre, şi-a arătat nemulţumirea faţă de modul în care este administrat Parcul Naţional Semenic, situat în sud-vestul României, pe teritoriul judeţului Caraş-Severin.

Spune Ionel Petre că au existat, până acum, 24 de încercări de a se elabora un „Plan de Management”, toate eşuate, la care se adaugă o mulţime de sesizări apărute în presă şi interpelări în Parlament.

„Ceva nu funcţionează cum trebuie. Managementul slab, pregătirea personalului, implicarea celor responsabili în întregul proces de protecţie, conservare şi dezvoltare durabilă”, crede vicepreşedintele Agenţiei.

Acesta se întreabă dacă nu cumva interesul economic este mai presus decât aria protejată. Oricum, promite Ionel Petre, Agenţia Naţională pentru Arii Naturale Protejate va interveni promp pentru remedierea acestor deficienţe.

„Acest spaţiu mirific, întins pe 36.109 de hectare, trebuie protejat aşa cum scrie la carte, trebuie pus în valoare. Parcul Naţional Semenic este un brand important al României, o zonă frecventată de turişti şi trebuie să ne ridicăm la exigenţele europene privind protecţia mediului şi punerea în valoare a frumuseţilor naturale ale acestei ţări”, spune Ionel Petre.

Adaugă un Comentariu

*