Știri, Muntenia-Sud, România|luni, mai 25, 2020
Sunteți Aici Home » ACTUALITATE » SEMNAL: Parcul Văcăreştilor dispare pe mâna Academiei Române! FOTO

SEMNAL: Parcul Văcăreştilor dispare pe mâna Academiei Române! FOTO 

parcul vacaresti 5

Academia Română nu vrea în ruptul capului să rupă o bucăţică din imensul parimoniu pe care îl deţine şi să o cedeze celor care vor să salveze de la pieire unele vestigii ale neamului nostru. Vorbim aici de Parcul Văcăreşti, din judeţul Dâmboviţa, ce a aparţinut renumiţilor boieri cărturari, aflat în imediata apropiere a Primăriei comunei Văcăreşti.

Grădina iubită de Elena Văcărescu, cea care a lăsat moştenire Academiei întreaga sa avere, arată jalnic. Copacii parcă plâng. Aleile pe care îşi purta paşii poeta sunt una cu pământul sau inundate de ploi şi mizerie. Capela familiei, monument istoric deosebit, mai are un pic şi se prăbuşte.

Autorităţile locale şi cele judeţene au încercat în nenumărate rânduri să ceară Academiei Române dreptul de a gestiona faimosul parc al Văcăreştilor, de a pune în valoare ce a mai rămas din monumentalul complex. Nu au avut nicio şansă de reuşită! Nici măcar Adrian Ţuţuianu, preşedintele Consiliului Judeţean Dâmboviţa, recunoscut pentru vehemenţa sa de a duce la capăt un proiect sau o idee, nu a putut să găsească până acum o portiţă de comunicare cu mai marii Academiei Române, care nu fac nimic pentru salvarea crâmpiului de istorie de la Văcăreşti. Se negociază încă!

Anul acesta, Consiliul Judeţean Dâmboviţa va iniţia un concurs de idei pentru amenajarea Complexului Monumental de la Văcăreşti. Preşedintele Adrian Ţuţuianu speră că va reuşi să convingă Academia Română cu proeictul ce va fi declarat câştigător, iar parcul să fie salvat.

parcul vacaresti 7 parcul vacaresti 6 parcul vacaresti 4 parcul vacaresti 3 parcul vacaresti 2 parcul vacaresti 1

Adaugă un Comentariu

*