Știri, Muntenia-Sud, România|vineri, martie 5, 2021
Sunteți Aici Home » ACTUALITATE » SEMNAL: Podul de la Ioneşti este în pericol pentru că îi lipsesc apărările de mal

SEMNAL: Podul de la Ioneşti este în pericol pentru că îi lipsesc apărările de mal 

pod ionesti 2

Deputatul Iulian Vladu a făcut o dezvăluire îngrijorătoare. Podul de la Ioneşti de pe DN 61, Găeşti-Ghimpaţi, este în pericol de prăbuşire deşi a fost inaugurat cu mare fast în prezenţa ministrului Transporturilor Dan Şova. Parlamentarul spune că oficialităţile şi constructorii s-au grăbit să-l deschidă din motive pur electorale, dar lucrările nu au fost nici pe departe definitivate.

Spune copreşedintele PNL Dâmboviţa că podul are nevoie de apărări de mal, pentru a face faţă presiunii râului Argeş, mai ales în perioade de ploi şi inundaţii. Curenţii de apă, în lipsa unor amenajări hidrotehnice, sapă la picioarele podului, punându-l în pericol. Ar mai fi nevoie de câteva sute de milioane de lei vechi pentru definitivarea obiectivului, inaugurat şi… uitat.

Vladu spune că a iniţiat numeroase interpelări pentru a atrage atenţia autorităţilor cu privire la situaţia existentă, dar nu a primit nici un răspuns. Într-o postură asemănătoare se găseşte şi estacada din apropiere, care susţine conducta de canalizare a oraşului Găeşti. Investiţia de aproape 20 de miliarde de lei vechi se poate oricând prăbuşi în râul Argeş. Piciorul de pe malul drept este erodat la maximum. Vladu susţine că ruperea conductei ar genera o poluare imensă.

estacada pod ionesti pod ionesti 1 pod ionesti 3

Adaugă un Comentariu

*