Știri, Muntenia-Sud, România|luni, septembrie 28, 2020
Sunteți Aici Home » SOCIAL » SEMNAL: Prea mulţi morţi pe şoselele din România! Doar Bulgaria ne depăşeşte!

SEMNAL: Prea mulţi morţi pe şoselele din România! Doar Bulgaria ne depăşeşte! 

accident tir ploiesti 1

Cu 97 de decese la fiecare milion de cetățeni, România este surclasată doar de Bulgaria, unde anul trecut au murit 99 de persoane în urma accidentelor rutiere, la fiecare milion de locuitori. La polul opus se află Suedia și Marea Britanie, unde, în 2016, și-au pierdut viața astfel 27, respectiv 28 de persoane la fiecare milion de locuitori – informează Centrul Europe Direct Târgovişte.

Aşadar, România continuă să aibă una dintre cele mai mari cifre ale fatalităților cauzate de accidente rutiere, raportat la un milion de locuitori – potrivit statisticilor întocmite de Comisia Europeană şi publicate pe 28 martie.

„Nu cifrele contează cel mai mult, ci viețile pierdute și familiile îndurerate. Chiar astăzi, pe drumurile din UE își vor pierde viața 70 de persoane și de cinci ori mai multe persoane vor suferi accidente grave! Lansez un apel tuturor părților interesate să-și intensifice eforturile pentru ca să ne putem îndeplini obiectivul de a reduce la jumătate numărul deceselor cauzate de accidente rutiere între 2010 și 2020”, a declarat Violeta Bulc – comisarul pentru transport.

În 2016, la nivel european, şi-au pierdut viaţa în accidente rutiere 25.500 de persoane, cu 600 mai puține decât în 2015 și cu 6 000 mai puține decât în 2010. Alte 135 000 de persoane au suferit accidente grave, conform estimărilor Comisiei.

Adaugă un Comentariu

*