Știri, Muntenia-Sud, România|luni, ianuarie 27, 2020
Sunteți Aici Home » ACTUALITATE » SEMNAL: Profesorii sunt obligaţi să întocmească hârtii inutile şi nu mai au suficient timp pentru pregătirea elevilor

SEMNAL: Profesorii sunt obligaţi să întocmească hârtii inutile şi nu mai au suficient timp pentru pregătirea elevilor 

Foto: evz.ro

Federația Sindicatelor Libere din Învățământ (FSLI) cere Ministerului Educației și Cercetării Științifice să reducă numărul comisiilor din școli, pentru că îngreunează munca dascălilor și nu le permite să se ocupe de pregătirea lecțiilor și de procesul instructiv-educativ.

”Birocrația în școli a ajuns un flagel, este o cauză care a condus la scăderea calității procesului instructiv-educativ. Rezultatele elevilor sunt importante, nu hârtiile inutile pe care le produc dascălii. Nu este normal să fie zeci de comisii impuse prin acte normative.

Dascălii nu trebuie să mai fabrice hârtii pe care să le pună la dosarele verificate ulterior de cei care inspectează unitățile de învățământ. Inspectorii care fac aceste controale trebuie să meargă la clasă și să vadă ceea ce știu copii, nu să răsfoiască dosare.

Într-o școală sunt zeci de comisii, fiecare comisie cu dosarul ei și sunt foarte multe școli care nici nu au suficienți dascăli pentru a fi acoperite toate aceste comisii, iar în aceste cazuri se trece la cumul de sarcini pentru a întocmi rapoarte, situații și alte hârtii fără importanță”, a declarat președintele FSLI – Simion Hancescu, citat de Prompt Media.

Adaugă un Comentariu

*