Știri, Muntenia-Sud, România|miercuri, februarie 26, 2020
Sunteți Aici Home » ECONOMIE » SEMNAL: Redresarea economică a statelor din Uniunea Europeană este fragilă!

SEMNAL: Redresarea economică a statelor din Uniunea Europeană este fragilă! 

Foto: www.bani.md

Cel mai recent Buletin trimestrial al Comisiei Europene privind ocuparea forței de muncă și situația socială arată că redresarea economică care a început în primăvara anului 2013 este încă fragilă și că evoluțiile viitoare privind ocuparea forței de muncă rămân incerte.

De asemenea, Buletinul realizează o analiză comparativă a inegalității privind veniturile între statele membre și subliniază faptul că este important să se promoveze dobândirea de competențe pe tot parcursul vieții pentru a crește capacitatea de inserție profesională a lucrătorilor.

„Ultimele tendințe arată că redresarea economică rămâne fragilă și că îmbunătățirile sunt încă timide. Există creștere economică, dar trebuie să ne asigurăm că este vorba despre o creștere durabilă. Trebuie să rămânem vigilenți și să depunem în continuare eforturi pentru a sprijini redresarea macroeconomică și refacerea pieței muncii în UE”, a declarat László Andor, comisarul pentru ocuparea forței de muncă, afaceri sociale și incluziune.

Șomajul rămâne încă aproape de nivelurile record, iar șomerii pe termen lung reprezintă o parte importantă și în creștere din numărul total al șomerilor, aproape 13 milioane de persoane fiind în căutarea unui loc de muncă de peste un an. În plus, o treime dintre aceste persoane sunt șomere de peste doi ani.

Situația tinerilor s-a îmbunătățit, rata șomajului înregistrând o scădere importantă în majoritatea statelor membre. Cu toate acestea, șomajul în rândul tinerilor rămâne foarte ridicat în țări precum Grecia și Spania. Dintre tinerii care au un loc de muncă, aproape jumătate au un contract de muncă temporar și aproape un sfert lucrează cu fracțiune de normă.

Adaugă un Comentariu

*