Știri, Muntenia-Sud, România|marți, octombrie 20, 2020
Sunteți Aici Home » SĂNĂTATE » SEMNAL: România are datorii uriaşe către spitalele din Europa! Bolnavii riscă să nu mai fie trataţi

SEMNAL: România are datorii uriaşe către spitalele din Europa! Bolnavii riscă să nu mai fie trataţi 

Foto: legestart.ro

Federaţia asociaţiilor de români din Europa a solicitat public Guvernului României să îşi plătească urgent datoriile către spitalele din ţările europene. În caz contrar, spitalele din Europa nu vor mai efectua nicio intervenţie pentru bolnavii români care merg în străinătate să se trateze folosind cardul european.

„Neplata datoriilor existente şi birocraţia din sistemul sanitar românesc pot duce la situţii care să genereze pierderea de vieţi omeneşti”, a declarat Daniel Țecu, președintele Federației asociațiilor de români din Europa.

Tot mai mulţi români cu afecţiuni grave sau boli ce nu pot fi tratate în România aleg să fie operaţi în străinătate datorită tratamentelor mult mai eficiente accesând Formularul European C112 (introdus din 2007).

Din cauza datoriei pe care România o are către unele spitale europene, acestea nu vor să mai efectueze intervenţii chirurgicale sau tratamente până ce Casa Naţională de Asigurări de Sănătate a României nu virează suma care acoperă costurile acestora.

Potrivit CNAS, România are o datorie de peste 200 de milioane de euro, cu cele mai multe restanţe în Germania, Italia, Austria şi Franţa.

 

Adaugă un Comentariu

*