Știri, Muntenia-Sud, România|vineri, februarie 21, 2020
Sunteți Aici Home » SOCIAL » SEMNAL: România, imediat după sirieni raportat la migraţie. Şi n-am avut război!

SEMNAL: România, imediat după sirieni raportat la migraţie. Şi n-am avut război! 

FOTO ARHIVĂ (Sursa: www.viptim.ro)

Într-o statistică internaţională, România se află pe locul doi, după Siria, la capitolul migraţia populaţiei. Semnalul este unul îngrijorător, care ar trebui să îi pună pe gânduri pe prea iubiţii noştri politicieni. Dacă o ţinem în acelaşi ritm, în câţiva ani de zile, în România nu vor mai rămâne decât bugetarii şi pensionarii amărâţi şi, bineînţeles, cei de lux.

Populaţia activă, tinerii, specialiştii în diferite domenii aleg străinătatea. Nu ne mai mirăm aşadar de ce multe firme româneşti se vaită de lipsa forţei de muncă. Salariile, spun tot statisticile, în ultimii doi ani, nu au crescut decât în sectorul bugetar.

Patronii de firme, din cauza sistemului fiscal împovărător, nu şi-au putut permite să mărească retribuţiile personalului angajat, ba, mai mult, unii au trecut la disponibilizări generate de transferul contribuţiei de la angajator la angajat sau din cauza măririi salariului minim pe economie.

De la revoluţie încoace, au plecat din ţară, în căutarea unei vieţi mai bune şi a unor slujbe bine plătite, aproximativ 4 milioane de români. Circa 200 de români ies zilnic din ţară cu gândul de a nu se mai întoarce.

Adaugă un Comentariu

*