Știri, Muntenia-Sud, România|marți, iulie 7, 2020
Sunteți Aici Home » ADMINISTRAŢIE » SEMNAL: Românii vor pierde subvenţii de miliarde de euro, dacă anul 2018 ne prinde cu terenurile neintabulate

SEMNAL: Românii vor pierde subvenţii de miliarde de euro, dacă anul 2018 ne prinde cu terenurile neintabulate 

seminar cadastru 1

Iniţiativa deputatului de Dâmboviţa Ionuţ Săvoiu, de a organiza o întâlnire între reprezentanţii Asociaţiei Comunelor din România şi Uniunea Geodezilor având ca temă „Programul naţional de cadastru şi carte funciară”, a fost binevenită, o experienţă teoretică pentru primari şi funcţionari, dar şi un semnal de alarmă.

Cornel Păunescu – preşedintele Uniunii Geodezilor din România a vorbit la obiect, fără menajamente. Trebuie să ne gândim câţi bani europeni vom pierde dacă anul 2018 ne va prinde cu terenurile agricole neintabulate, nu cât cheltuim cu această acţiune de cadastru general! O dovadă că reprezentanţii autorităţilor centrale în domeniu nu prea au treabă cu această extremă urgenţă s-a văzut din faptul că au tratat prin lipsă această consfătuire. Chiar dacă a fost scuzat pentru absenţă, Victor Grigorescu – directorul Direcţiei de Cadastru nu a catadicsit să-şi trimită la Târgovişte nici măcar un reprezentant.

Ionuţ Săvoiu, optimist, speră ca programul să devină finanţabil încă din această primăvară. Până la urmă, crede deputatul Săvoiu, chiar dacă s-a mişcat greu, important este că s-a urnit. Acum, să vedem până unde s-o ajunge. La noi nu se realizeză mai nimic la termen, avem nevoie în permanenţă de prelungiri şi derogări.

Chiar şi Adrian Ţuţuianu – preşedintele Consiliului Judeţean Dâmboviţa a afirmat că înregistrarea sistematică a proprietăţii, în termeni optimişti, poate fi încheiată în 2023! În atare situaţie, Guvernul României trebuie să meargă cu jalba-n proţap la Uniunea Europeană pentru a solicita ca din 2018 să nu ni se închidă robinetul subvenţiilor, că ar fi mare nenorocire!

seminar cadastru 2

3 Răspunsuri la SEMNAL: Românii vor pierde subvenţii de miliarde de euro, dacă anul 2018 ne prinde cu terenurile neintabulate

 1. moshu49

  :) 2023… ca (alt) termen optimist! 😀 )))))

   
 2. ionut

  PE ASTIA NU-I INTERESEAZA DECAT PROPRIILE AFACERI,PAUNESCU,UN APROPIAT AL FAM PONTA,ARE FIRMA DE CADASTRU, TOPOEXIM,IAR SAVOIU STIM TOTI TARGOVISTENII CATE FIRME DETINE. DE FAPT,EI NU VOR DECAT ,PRIN CADASTRU,SA PUNA MANA PE BANII EUROPENI SI PE TERENURILE DVS !NU LE ACORDATI SPRIJIN SA VA ARUNCE PE DRUMURI!

   
 3. ionut

  PRECIZARE:CONTABILITATEA FIRMEI TOPOEXIM ESTE TINUTA DE ALEXANDRA,SORA PREMIERULUI PONTA,CE ALTCEVA MAI MULT AR PUTEA SA VA CONVINGA DE CELE AFIRMATE DE MINE MAI SUS?? LUCREAZA IN MOMENTUL DE FATA,AMBII,PENTRU OMV PETROM SA.MAI VRETI REDEVENTE SI PRETURI MICI LA CARBURANT?? STITI CUI SA LE CERETI ACUM…

   

Adaugă un Comentariu

*