Știri, Muntenia-Sud, România|vineri, octombrie 30, 2020
Sunteți Aici Home » ACTUALITATE » SEMNAL: Turiştii care pornesc spre Bucegi au puţine informaţii despre starea drumurilor!

SEMNAL: Turiştii care pornesc spre Bucegi au puţine informaţii despre starea drumurilor! 

turisti bucegi

Doi turişti din judeţul Teleorman, probabil neştiind cum se circulă pe drumurile din Masivul Bucegi, au rămas înzăpeziţi pe DJ 713 Cuibul Dorului-Dichiu. Din cauza viscolului puternic, autoturismul în care se aflau a înţepenit în zăpadă, tinerii fiind puşi în imposibilitatea de a ajunge la Hotelul Peştera, ţinta călătoriei lor. I-au salvat jandarmii din cadrul Postului Montan Zănoaga.

De remarcat faptul că turiştii care se încumetă să urce în inima Bucegilor au puţine informaţii la dispoziţie despre starea drumurilor. Nimeni nu spune clar la acest moment dacă traseele rutiere sunt închise sau nu!

Administratorul drumurilor, Consiliul Judeţean Dâmboviţa, recomandă, săptămânal, ca circulaţia pe sectorul DJ 713 de la DN 71 – Cabana Cuibul Dorului – Cabana Dichiu, să se facă respectând „semnificaţiile indicatoarelor de semnalizare rutieră”, iar deplasările pe traseul DJ 714 Glod – Sanatoriul Moroeni – Peştera să se realizeze „numai cu autovehicule de teren, echipate corespunzător sezonului rece. Recomandăm atenţie sporită în zonele cu drum îngustat, zonele cu alunecări de teren şi, totodată, în zonele unde există posibilitatea de dislocare de anrocamente, respectiv la: km 7,4; km 11,8; km 14; km 24,6; km 25,9″.

Poliţiştii din Prahova şi Dâmboviţa au recomandat, încă de la începutul lunii decembrie, ca drumurile spre Bucegi să fie închise, întrucât circulaţia nu se poate desfăşura în condiţii de siguranţă.

Adaugă un Comentariu

*