Știri, Muntenia-Sud, România|duminică, octombrie 25, 2020
Sunteți Aici Home » ACTUALITATE » SEMNAL: Unde şi prin ce metodă dispar câinii momiţi de salariaţii Oţel Inox în cuşca cu cârnaţi?

SEMNAL: Unde şi prin ce metodă dispar câinii momiţi de salariaţii Oţel Inox în cuşca cu cârnaţi? 

cusca otelinox 3

Câinii fără stăpân sunt eliminaţi din nou prin metode extreme la Târgovişte, metode interzise prin lege, metode care ne-au făcut de atâtea ori de râs în Europa civilizată! De data aceasta se întâmplă în zona Oţel Inox. Fie persoane cu puterea de decizie în mână din cadrul societăţii, fie agenţii de pază au hotărât să amplaseze lângă clădirea administrativă de lângă poarta principală, o cursă pentru prins câinii, oarecum camuflată de o tufă de tuia! Au plasat oamenii ceva cârnaţi în interior şi aşteaptă.

Problema nu se pune că cei de la Oţel Inox vor să scape de bietele animale care s-au aciuat în apropierea fabricii, ci cum fac acest lucru! Potrivit legii, câinii pot fi capturaţi numai de angajaţii serviciilor publice specializate în acest sens, care au la dispoziţie şi un adăpost unde să-i ducă. Prin urmare, în cazul de faţă, conducerea Oţel Inox ar fi trebuit să sesizeze acest aspect Primăriei Târgovişte. Au ales în schimb să fie barbari! Nu ne aşteptam ca o societate economică de talia Oţel Inox să tolereze astfel de unelte de tortură.

cusca otelinox 5

În mod absolut logic, cititorii care ne-au semnalat situaţia de la Oţel Inox s-au întrebat ce se întâmplă cu animalele care au fost momite în cuşca cu cârnaţi, iar răspunsul pare să fie unul singur: îi omoară, că de hrănit nu se pune problema din moment ce-i deranjează pentru simplu fapt că trăiesc prin preajma societăţii! De altfel, chiar şi demersul nostru de a fotografia cursa pentru câini i-a deranjat pe cei câţiva angajaţi care se aflau la poarta societăţii. Agentul de pază ni s-au adresat pe un ton răutăcios, ca şi cum ceea ce fac este absolut legal şi ceea ce făceam noi era ilegal. Nu, domnilor, ceea ce faceţi este absolut ilegal! În contradicţie cu legile acestei ţări.

Şi dacă animalele prinse în cursa cu cârnaţi sunt omorâte, trebuie stabilit şi care este metoda folosită. Îi otrăvesc, le dau cu parul în cap sau îi eutanasiază? Ultima variantă se exclude destul de uşor, întrucât este greu de crezut că un medic veterinar din oraş şi-ar risca dreptul de liberă practică pentru a eutanasia un câine care nu este bolnav, a fost sterilizat pe deasupra iar cel care face solicitarea nu poate dovedi nici că este proprietar.

cusca otelinox 4

Rămân de analizat celelalte două variante: otrava sau parul! Care metodă le-o fi mai la îndemână? Un pic de otravă în cârnaţii puşi drept momeală şi apoi câinele agonizează prins în cuşcă până moare? Sau, odată patrupedul prins între grătelele din fier, poate fi lovit cu uşurinţă în cap şi, gata, scăpăm de problemă?

Sperăm ca toate aceste aspecte să fie cercetate de poliţişti, întrucât contravin normelor în vigoare. Ce-i drept, au criminali de prins, au speţe mult mai importante de rezolvat, dar nici situaţia de la Oţel Inox nu este de neglijat. Reprezintă o încălcare clară a legii şi trebuie tratată ca atare, iar vinovaţii trebuie să plătească. Oamenii din zonă ne-au spus că unii câini deja au dispărut. Unde şi cum? Aşteptăm un răspuns din partea apărătorilor legii!

cusca otelinox 2 cusca otelinox 1

14 Răspunsuri la SEMNAL: Unde şi prin ce metodă dispar câinii momiţi de salariaţii Oţel Inox în cuşca cu cârnaţi?

 1. Roz Dilly

  Your depravity really does know no bounds Romania. Shame on you.. I am disgusted at the lengths you will go to to show how barbric you can be…. Europe is watching you Romania and we are disgusted that such an unciviised and corrupt country can be part of the EU.. The mayor of Targoviste should be shot for allowing such blatant disregard for the law.,,

   
 2. Margarit Mihaela

  Rusine nemernicilor!!! V-ar place ca sa va fie momiti copiii cu dulciuri si apoi sa fie violati si omorati??…probabil ca si d’astea sunteti buni!!! La puscarie cu criminalii!!!

   
 3. Asociatia "Sufletel din Targoviste"

  Pentru aceste practici, exista o singura solutie legala -PLANGERE PENALA si asociatiile de protectia animalelor vor demara acest demers.
  Oricine va depista un caz de abuz, de rele tratamente sau cruzime fata de animale, poate face Plangere penala la Parchet, pe baza legii 9/2008 de protectia animalelor.

   
 4. gheorghe gabriela

  ne bate DUMNEZEU,opriti va

   
 5. z

  Nimic mai neadevarat. Stiri bomba elaborate de pseudoziaristi care nu verifica informatii si arunca cu noroi intr-o companie de talia Otelinox (nu Otel Inox cum a scris-dovada slabei informari). Cainii nu sunt nici otraviti, nici batuti cu parul, ci doar prinsi si dusi in alta parte unde deranjeaza mai putin – raspuns la indiferenta autoritatilor care nu stiu sa fi adunat cainii din zona. Cine or fi oare oamenii din zona care tin recensamantul cainilor si care sunt foarte siderati de disparitia lor, tinand cont ca in zona nu este cartier rezidential? In schimb pentru zeci de caini ucisi de tiruri si masini in fata aceleiasi companii de ce oare nu s-a sesizat nicio autoritate iubitoare de animale? Oricum, o stire de 2 bani scoasa din 2 poze la fel ca aceea cu „scandalul monstru din fata Mega Image Targoviste” cand l-a prins politia pe unul cu un robinet in buzunar.

   
 6. Racovita Tita

  Ideea de a atrage cainii in capcana este a unui IDIOT ,sper ca pedeapsa lui sa fie mult mai mare decat suferinta cainilor din adaposturile primariei ,sa nu inchideti ochii pina nu nu ve-ti pierde tot ceea ce iubiti si pretuiti mai mult in viata.Nu mai exista OMENIE ,doar mizerie sufleteasca..Castrati cainii si hraniti asta este dovada de civilizatie .

   
 7. liv

  Este greu de crezut ca conducerea coreeana a dispus aceasta actiune, miroase a braconaj de tip romanesc- se zice ca fiind in curtea ta, esti responsabil.
  Samsung Deutschland Gmbh, este actionarul majoritar la Oteliniox Romania- nu cred ca si-ar permite asta in Germania….

   
 8. cosma

  Cine s-ar osteni sa puna un carnat otravit in cusca? Nu poti sa il arunci pur si simplu iar cainele sa moara cine stie pe unde evident nu la tine in poarta? Mai bine ONG urile care doar „latra” online sa adune cainii cu binisorul si sa aiba grija de ei daca ii iubeste cu adevarat. Sau poate iubesc doar fondurile si sponsorizarile. Cine este respobsabil daca acele animale musca pe cineva? Ce imagine ar fi cu delegatii venind la Otelinox ptintre caini? De ce nu ONG urile si unii ziaristi (care wu scris acest articol) nu fac caz pentru adevarate cruzimi cum se intampla cu porcii, mieii, viteii, etc. Sunt convins ca nu sunteti vegetarieni. Slab articol, o calomnie pentru care meritati trasi la raspundere.

   
 9. Maria DA

  ONG-urile nu primesc nici un fond de nicaieri,confundati cu primariile care primesc fonduri europene pentru „administrarea” cainilor fara stapan,PLUS bani alocati de la buget pentru exact acelasi lucru! Dar hingherii /adica primarii nu administreaza decat toti acei bani direct in conturile lor grase si cainii sunt bineinteles omorati in modul cel mai ieftin cu putinta…adica cu o bata in cap!..sau cate sunt necesare ,pana survine decesul.Asa sa muriti voi toti astia care nu puteti trai de raul cainilor,pana maine!

   
 10. Racovita Tita

  Articolul este binevenit si multumim ziarului pentru publicarea lui.Astfel zi de zi vedem imaginea reala a celor care-si fac imagini cu gadilatul in societate.Inca o data cainii sant o imagine frumoasa care da dovada de omenie…unde sa o intalnesti astazi ???!!!! Doar sa-i castrati si apoi sa-i hraniti .Cine nu iubeste cainii nu iubeste NIMIC si pe NIMENI.

   
 11. florina

  sunt prea putin iubitori de animale si prea multi idioti care ii abandoneaza ,voi cei care nu mai vreti aceste animale pe strazi de ce nu sunte-ti mai responsabili?Doar macaniti,dar sa merge-ti sa vedeti cum sunt tratati cu bestialitate nu va intereseaza si voi vreti civilizatie?Civilizati-va voi oamenii

   
 12. Cornelia Cinca

  Ma adresez lui Cosma si Z :::Domnilor,chiar nu va este frica de D-zeu????Atat de lipsiti de inima sunteti incat dupa ce prindeti cateii si ii duceti cine stie unde spre a fi omorati,mai aveti si neobrazarea de a ne certa pe noi ,cei ce murim cate putin in fiecare zi vazand atrocitatile comise impotriva acestor nefericite animale care nu au alta vina decat ca s-au nascut,,,
  Inteleg ca sunteti lipsiti de inteligenta emotionala dar va lipseste si credinta in D-zeu,domnilor????
  OPRITI-VA!!!!!!OPRITI MACELUL!!!!

   
 13. Cornelia Cinca

  Aloooo!!!!!!! Targovisteeee!!!!Este cineva acolo????A vazut cineva INCOMOD-MEDIA??? Factorii de decizie ,face cineva ceva ???
  Asociatiile de protectie a animalelor!!!!????
  Politia animalelor!!!!????

   
 14. cosma

  Alooo! asezati-va linisiti la locurile voastre! A vazut vreodata cineva caine mort sau omorat in incinta/in afara incintei Otelinox? Ce ati vrea sa facem cu cainii din fata fabricii? Se duc in alta parte si eliberati fara nicio trauma. La groapa de gunoi a orasului nu deranjeaza pe nimeni. Veniti fratilor iubitori de animale si de D-zeu si luati caini acasa la voi. Nu are nimeni nimic cu cainii numai ca nu pot vietui in vagabondaj pe strazi cu riscul de a musca sau chiar ucide oameni cum s-a mai intampla. La ecarisaj dupa cateva saptamani de nerevendicare sunt omorati (civilizat – poate); la otelinox doar I-au dus in alta parte. Ce atata nebunie din partea unor femei isterice? sa vina cine vreti voi sa se sesizeze; niciun caine nu a fost nici maltratat. Daca ii maltrata cineva nu statea in poarta fabricii zi de zi. Se duceau dracu singuri. S-a mai spus: „latrati” ca doar atat puteti face.

   

Adaugă un Comentariu

*