Știri, Muntenia-Sud, România|joi, februarie 27, 2020
Sunteți Aici Home » SĂNĂTATE » SEMNAL: Vaccinurile pentru sugari lipsesc de luni de zile!

SEMNAL: Vaccinurile pentru sugari lipsesc de luni de zile! 

vaccin k

Ministerul Sănătății recomandă vaccinarea sugarilor începând cu primele zile de viață și apoi conform calendarului național, însă vaccinul hexavalent necesar la 2, 4 și 11 luni lipsește din cabinetele medicilor de familie, atrage atenţia organizaţia neguvernamentală Societatea Raţionalistă Română.

”E îngrijorător să avem continuu sincope în programul de vaccinare. Din cabinete au lipsit vaccinurile hexavalente în mai multe luni ale anului ceea ce este foarte grav. În spitale se semnalează și imposibilitatea vaccinării antirabice și antitetanice.

Unii părinți încearcă să obțină vaccinuri la farmacie, dar în ultimele două luni nici în farmacii nu sunt stocuri, fără să existe o explicație. De asemenea părinții sunt obligați să plătească ceea ce ar trebui să primească gratuit”, spune Ovidiu Covaciu – președintele Societății Raționaliste Române.

Conform INSP, lipsa de vaccin a ajuns unul din principalele motive de vaccinare incompletă, crescând de la sub 1% in februarie 2014 la aproape 20% din copiii ce trebuiau vaccinați în august 2015. Prin urmare, Societatea Raţionalistă Română solicită Ministerului Sănătății să prioritizeze sănătatea copiiilor și să facă toate demersurile posibile pentru a obține stocuri suficiente de vaccinuri.

Adaugă un Comentariu

*