Știri, Muntenia-Sud, România|duminică, aprilie 11, 2021
Sunteți Aici Home » ÎNVĂŢĂMÂNT » Senatorii au lăsat elevii fără bani pentru uniformă și rechizite

Senatorii au lăsat elevii fără bani pentru uniformă și rechizite 

elevi clasa k

Senatorii au respins, marţi, două iniţiative legislative prin care se propunea ca elevii să primească gratuit echipament sportiv complet – pantofi sport, şort, tricou, jambiere, trening, respectiv 600 de lei pentru uniformă şi rechizite, scrie Mediafax.

Potrivit primei iniţiative legislative, din bugetul de stat ar fi urmat să fie achiziţionate la nivel naţional 200 de mii de echipamente sportive, costul acestora ridicându-se la 24 de milioane de euro.

Prin proiect se propunea achiziţionarea de către fiecare unitate şcolară, la începutul anului şcolar, din doi în doi ani, a câte unui echipament sportiv complet – pantofi sport, şort, tricou, jambiere, trening, maiou de partajare, rucsac şi geantă, în valoare de 124 de euro pentru fiecare elev.

Senatorii au respins, de asemenea, o propunere legislativă privind acordarea tichetelor de rechizite şcolare, avându-i ca iniţiatori pe senatorii Verestoy Attila şi Vegh Alexandru.

Potrivit acestui proiect, angajatorii ar fi urmat să acorde personalului tichete pentru achiziţia de rechizite şcolare în valoare de 600 de lei. Aşa cum mai arată proiectul, contravaloarea acestor tichete ar fi fost dedusă de angajator din sumele datorate către bugetul statului reprezentând impozitul pe veniturile din salarii.

Iniţiatorii propuneau ca aceste tichete să poată fi utilizate doar pentru achiziţionarea de rechizite şcolare, manuale didactice şi uniforme şcolare.

Cele două proiecte urmează să fie dezbătute de Camera Deputaţilor, care este Cameră decizională.

Sursa: mediafax.ro

Răspuns la Senatorii au lăsat elevii fără bani pentru uniformă și rechizite

  1. vlase

    de ce trebuie sa se dea echipament sportiv la toti elevii?sa-l poarte la sapa sau in alte locatii?cati elevi mai merg la orele de educatie fizica?cati elevi sunt scutiti de la aceste ore?cine beva beneficia pe urma acestei propuneri?

     

Adaugă un Comentariu

*