Știri, Muntenia-Sud, România|duminică, iunie 16, 2019
Sunteți Aici Home » POLITIC » Senatorul Ţuţuianu îl trage de mânecă pe ministrul Educaţiei

Senatorul Ţuţuianu îl trage de mânecă pe ministrul Educaţiei 

Demnitarul a făcut cunoscute ministrului Daniel Funeriu problemele acute cu care se confruntă învăţământul din judeţul Dâmboviţa, sperând în implicarea acestuia şi rezolvarea favorabilă.

„Vă aduc în atenţie situaţia existentă în municipiul Moreni. Aici, a fost ridicată o grădiniţă în cartierul Schela Mare pentru lucrările căreia s-au plătit doar 400.000 lei dintr-un total de 650.000. Lucrările au fost sistate în stadiul în care grădiniţa nu are nici un fel de amenajări interioare, fiind imposibilă desfăşurarea cursurilor acolo. Acest fapt determină aproximativ 50 de copii să înveţe într-o clădire improprie, la parterul unui imobil de locuinţe.

Tot în municipiul Moreni, la Liceul Industrial Nr. 2 a fost ridicată o sală de sport. Construcţia s-a oprit la nivel de ziduri + acoperiş, neexistând nici un fel de amenajare în interior. La acest moment lucrările sunt sistate, existând facturi neplătite din luna octombrie a anului trecut în valoare de 240.996,04 lei. De asemenea, pentru finalizare mai sunt necesari aproximativ 1,7 milioane lei.
          
O situaţie dificilă întâlnim şi în oraşul Fieni. La şcoala generală „Diaconul Coresi”, în anul 2008 au început lucrările de reabilitare, licitaţia fiind câştigată de firma Conired Pucioasa. La câteva luni după câştigarea licitaţiei, firma a intrat în faliment, după realizarea a numai 10% din lucrări. Nici până astăzi nu a fost organizată licitaţia pentru continuarea lucrărilor de reabilitare, însemnând înlocuirea totală a acoperişului şi schimbarea tâmplăriei. Situaţia nedorită face ca la acest moment, peste 600 de copii să înveţe în două schimburi într-o clădire improprie pentru desfăşurarea normală a cursurilor”, spune Ţuţuianu.

Adaugă un Comentariu

*