Știri, Muntenia-Sud, România|joi, ianuarie 28, 2021
Sunteți Aici Home » ADMINISTRAŢIE » SENATUL ROMÂNIEI OBSTRUCȚIONEAZĂ ACCESUL PUBLICULUI LA INFORMAȚII! Chiar și accesul în sala de plen a devenit aproape imposibil

SENATUL ROMÂNIEI OBSTRUCȚIONEAZĂ ACCESUL PUBLICULUI LA INFORMAȚII! Chiar și accesul în sala de plen a devenit aproape imposibil 

senat

Tocmai când era mai mare nevoie de implicarea societății civile în procesul legislativ pentru creșterea calității actelor normative, Senatul României obstrucționează accesul publicului la informații importante din activitatea acestei Camere invocând anumite limitări tehnice (număr insuficient dispozitive pentru voturile electronice ale senatorilor).

Senatul nu mai afișează voturile nominale electronice ale senatorilor punând astfel punct unei perioade de 8 ani de afișare a acestor informații electronic către public, după un efort susținut în cursul altor 2 ani al Institutului pentru Politici Publice (IPP) în acest sens.

Accesul în sala de plen a devenit aproape imposibil, Senatul pretextând că sala de plen ar fi suprasolicitată de cetățeni.

Organizații active în participarea la nivelul procesului legislativ atât din Camera Deputaților cât și din Senatul României:

– Institutul pentru Politici Publice (IPP)
– Asociația Grupul Român pentru Apărarea Drepturilor Omului (GRADO)
– Fundația Alături de Voi (ADV)
– Asociaţia pentru Apărarea Drepturilor Omului în România – Comitetul Helsinki (APADOR-CH)
Terra Mileniul III

Solicită public conducerii Senatului să prioritizeze investițiile astfel încât să crească ci nu să pună bariere în fața dreptului cetățenilor de a se informa despre activitatea aleșilor. Scuzele de tipul celor invocate, precum inexistența de dispozitive de vot electronic de același tip, nu sunt credibile, în schimb Senatul României prin structurile sale administrative trebuie să ofere soluții concrete pentru remedierea acestei situații.

Sursa: IPP

Răspuns la SENATUL ROMÂNIEI OBSTRUCȚIONEAZĂ ACCESUL PUBLICULUI LA INFORMAȚII! Chiar și accesul în sala de plen a devenit aproape imposibil

 1. moshu49

  mediafax.ro, printre semnificaţiile istorice ale zilei de 17 aprilie: „1992 – CDR a organizat în Piaţa Revoluţiei un miting de protest faţă de decizia Senatului de a nu admite observatori naţionali la alegerile prezidenţiale şi parlamentare”
  mai contestă cineva restauraţia?
  iar Băsescu spre liniştea şi stabilitatea ţării, rîde, cîntă şi… semnează cu alde Ponta şi Căcărău! :(
  să muriţi bine, bey!

   

Adaugă un Comentariu

*