Știri, Muntenia-Sud, România|sâmbătă, octombrie 31, 2020
Sunteți Aici Home » ACTUALITATE » SENTINŢĂ: Fostul primar de la Ulmi a scăpat de închisoare. Termen de încercare, 6 ani!

SENTINŢĂ: Fostul primar de la Ulmi a scăpat de închisoare. Termen de încercare, 6 ani! 

Nicolae Vărzaru

Nicolae Vărzaru – fostul primar al comunei Ulmi a scăpat de puşcărie. Judecătorii Curţii de Apel Ploieşti au desfiinţat în parte sentinţa dată în primă instanţă, în dosarul elevei care a murit după ce a căzut în haznaua Şcolii Viişoara, şi rejudecând cauza au suspendat executarea pedepsei de 3 ani închisoare pentru ucidere din culpă. Termenul de încercare este de 6 ani, perioadă în care Nicolae Vărzaru trebuie să se supună următoarelor măsuri de supraveghere:
– să se prezinte, la datele fixate, la Serviciul de Probaţiune Dâmboviţa;
– să anunţe, în prealabil, orice schimbare de domiciliu, reşedinţă sau locuinţă şi orice deplasare care depăşeşte 8 zile, precum şi întoarcerea;
– să comunice şi să justifice schimbarea locului de muncă;
– să comunice informaţii de natură a putea fi controlate mijloacele lui de existenţă.

Instanţa Curţii de Apel Ploieşti a menţinut restul dispoziţiilor sentinţei penale pronunţată de Judecătoria Târgovişte, respectiv plata a 220.000 lei cu titlu de daune morale şi 10.000 lei cu titlu de daune materiale către partea civilă Ion Marinela, la care sunt obligaţi Nicolae Vărzaru, Primăria Ulmi şi SC Diana SRL – executantul lucrării. De asemenea, SC Diana SRL a fost condamnată şi la plata a 60.000 lei amendă, plus măsura complementară a afişării hotărârii de condamnare pentru o perioadă de 3 luni la sediul Registrului Comerţului.

Adaugă un Comentariu

*