Știri, Muntenia-Sud, România|duminică, octombrie 25, 2020
Sunteți Aici Home » ADMINISTRAŢIE » SENTINŢĂ: Instanţele de judecată obligă la organizarea de alegeri parţiale, Guvernul nu vrea şi nu vrea!

SENTINŢĂ: Instanţele de judecată obligă la organizarea de alegeri parţiale, Guvernul nu vrea şi nu vrea! 

alegeri k

Curtea de Apel București a obligat Guvernul să organizeze alegeri parţiale în mai multe localităţi din ţară în care fotoliul de primar ori cel de preşedinte de Consiliu Judeţean a rămas vacant. Este a treia decizie de acest fel pronunţată de instanţele de judecată din România, ca urmare a plângerilor formulate de Partidul Naţional Liberal.

Curtea de Apel Bucureşti a mai emis anterior o soluţie prin care obliga Guvernul să organizeze alegeri parţiale în 17 colegii de parlamentar. De asemenea, în urmă cu o lună, Curtea de Apel Cluj a stabilit că Guvernul dă dovadă de „exces de putere” prin refuzul de a dispune organizarea alegerilor pentru Consiliul Judeţean Cluj.

Între cele 28 de localităţi în care Guvernul ar trebui să organizeze alegeri anticipate potrivit deciziei Curţii de Apel Bucureşti de marţi – 26 mai 2015, patru sunt din judeţul Dâmboviţa: Târgovişte, Vulcana Pandele, Crângurile şi Dragomireşti. Decizia Curţii de Apel Bucureşti nu este definitivă.

Potrivit Gândul, Autoritatea Electorală Permanentă a avertizat guvernul că ultima dată pentru parţialele locale era 7 iunie, iar hotărârile de guvern trebuiau date până pe 4 mai, dar premierul Ponta nu a ţinut cont de punctul de vedere al AEP.

VIDEO – GÂNDUL.INFO

Adaugă un Comentariu

*