Știri, Muntenia-Sud, România|miercuri, februarie 1, 2023
Sunteți Aici Home » ACTUALITATE » SENTINŢĂ: Judecătoarea Veronica Cîrstoiu şi fiul acesteia au fost condamnaţi cu executare pentru fapte de corupţie

SENTINŢĂ: Judecătoarea Veronica Cîrstoiu şi fiul acesteia au fost condamnaţi cu executare pentru fapte de corupţie 

cirstoiu-cergan 1

După cinci amânări, Curtea de Apel Constanţa s-a pronunţat săptămâna trecută în dosarul de corupţie al judecătoarei Veronica Cîrstoiu, de fel din judeţul Dâmboviţa, de la Curtea de Apel Bucureşti. Cîrstoiu a fost condamnată la 5 ani de închisoare cu executare pentru luare de mită, trafic de influenţă, înşelăciune şi fals. Fiul judecătoarei – Florin Cergan, a primit 2 ani cu executare pentru complicitate la trafic de influenţă, potrivit luju.ro.

CITEŞTE ŞI: „A luat mită 630.000 de euro, însă, în faţa instanţei, judecătoarea Veronica Cîrstoiu pozează în om sărac”

Pe 8 martie 2011, Florin Cergan – la acea vreme, preot la Lăculeţe – a provocat un groaznic accident de circulaţie în Târgovişte, în care şi-au pierdut viaţa trei persoane: preotul Nicolae Nicole din Gheboaia, soţia acestuia şi fiica lor. A scăpat cu viaţă băiatul soţilor Nicolae, doar pentru că nu se afla în maşină.

CITEŞTE ŞI: „Preotul de la Gheboaia, soţia şi fiica lor, striviţi în Dacia cu care se întorceau acasă”

Dosarul a fost blocat în expertize până în momentul în care judecătoarea Cîrstoiu şi fiul acesteia au fost prinşi luând mită. Abia atunci, ancheta şi-a urmat cursul, iar Florin Cergan a fost trimis în judecată în 2014, adică după trei ani de la producerea tragediei. Pe 11 decembrie 2014, Cergan a fost condamnat la 5 ani de închisoare pentru ucidere din culpă. Sentinţa nu este definitivă.

VIDEO 1

VIDEO 2

Adaugă un Comentariu

*