Știri, Muntenia-Sud, România|joi, decembrie 2, 2021
Sunteți Aici Home » ACTUALITATE » SENTINŢĂ: Rovana Plumb, cercetată pentru abuz în cazul fostului director general RNP, Ion Dumitru

SENTINŢĂ: Rovana Plumb, cercetată pentru abuz în cazul fostului director general RNP, Ion Dumitru 

rovana plumb - ion dumitru

Ion Dumitru, fost director general al Regiei Naţionale a Pădurilor, fost deputat PSD şi vicepreşedinte al organizaţiei Dâmboviţa, de ani buni, îşi caută dreptatea prin sălile paşilor pierduţi. Demnitarul a fost condamnat la 3 ani de închisoare cu suspendare pentru abuz în serviciu. Ulterior, Ion Dumitru a obţinut anularea condamnării. Urmare acestei decizii a judecătorilor, Rovana Plumb, în 2013 ministru al Mediului, l-a repus pe funcţia de director general al RNP Romsilva, însă, la doar câteva ore distanţă, l-a demis.

Începând cu acel moment, Ion Dumitru a căutat să demonstreze că s-a săvârşit un abuz. Fostul director general al RNP Romsilva a cerut, de asemenea, să-i fie plătite drepturile salariale pentru ultimii patru ani şi să fie reîncadrat în unitatea de unde a fost destituit abuziv. Procurorii au clasat dosarul, însă Ion Dumitru s-a adresat Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie.

Astăzi, un complet al ÎCCJ a admis, în parte, plângerea formulată „împotriva ordonanţei nr.582/P/2016 din data de 26.05.2017 a Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, Secţia urmărire penală şi criminalistică, pe care o desfiinţează în ceea ce priveşte soluţia de clasare sub aspectul comiterii de către intimata Plumb Rovana, în calitatea sa de ministru al Mediului şi Schimbărilor Climatice, a infracţiunii de abuz în serviciu prevăzut de articolul 246 din Codul Penal din 1969 cu aplicare a articolului 5 Cod Penal. Trimite cauza la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie-Secţia de urmărire penală şi criminalistică, în vederea completării urmăririi penale sub aspectul săvârşirii de către intimata Plumb Rovana, în calitatea sa de ministru al Mediului şi Schimbărilor Climatice, a infracţiunii de abuz în serviciu prevăzut de articolul 246 din Codul Penal din 1969 cu aplicare a articolului 5 Cod Penal”, se precizează în decizia dată de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

VOM REVENI

Adaugă un Comentariu

*