Știri, Muntenia-Sud, România|joi, aprilie 9, 2020
Sunteți Aici Home » Sud-Muntenia » Dâmboviţa » Separaţia puterilor funcţionează mai abitir la ceas de sărbătoare

Separaţia puterilor funcţionează mai abitir la ceas de sărbătoare 

ziua comunei nucet

Politicienii invitaţi la „Ziua Nucetului” au socializat liniştiţi după consumarea ceremonialului religios şi după ce s-au desfăşurat pe scenă în faţa localnicilor veniţi să petreacă de ziua comunei. Autorităţile locale, într-un mod jignitor, au separat presa de oamenii cu lauri din politică şi administraţie. Gest nefiresc, nemaiîntâlnit în ultima vreme. Gazetarii dâmboviţeni care stau toată ziua ochi şi urechi la fiecare mişcare a politicienilor au fost băgaţi într-o sală de clasă pe a cărei uşă scria, parcă ironic, „masă presă”.

Grupul cu sânge de mai multe nuanţe, nu neapărat albastru, a mers în sediul Primăriei Nucet, la loc sigur, departe de privirea ageră a jurnalistului. Noi am fost duşi într-o sală şi abandonaţi ca o simplă recuzită! Nu am avut acces nici măcar la o banală toaletă racordată la o reţea de apă curentă, să putem să ne spălăm şi noi pe mâini, ca nişte oameni civilizaţi.

Credeam că ne-am dezobişnuit de astfel de metehne care nu ţin de democraţie. Ziaristul, prin natura profesiei, nu trebuie izolat de cei care conduc, mai ales în momente de acest gen. Probabil, politicienii consideră că presa este doar o anexă, un cor al corifeilor, lăutari ai clipei…

Adaugă un Comentariu

*