Știri, Muntenia-Sud, România|sâmbătă, octombrie 31, 2020
Sunteți Aici Home » ACTUALITATE » SESIZARE CĂTRE CONSILIUL NAŢIONAL AL AUDIOVIZUALULUI: Manipulare tv fără precedent pentru a trece legea eutanasiei naţionale

SESIZARE CĂTRE CONSILIUL NAŢIONAL AL AUDIOVIZUALULUI: Manipulare tv fără precedent pentru a trece legea eutanasiei naţionale 

miting caini

Asociatia de protectia animalelor „Sufletel din Targoviste”, sesizeaza un caz de manipulare, prin televiziunile centrale (B1, RTV, Romania TV, Antena 3), fara precedent de la Revolutie incoace, in speta cazului Ionut. Miza acestui caz este Legea eutanasiei nationale a tuturor cainilor strazii.

Agresivitatea mediatica, vadit partizana, cel putin in prima parte a prezentarii cazului, a dus la scindarea societatii, conflicte familiale sau interpersonale, incitare la violenta si crima asupra patrupedelor in toata tara, disparitia suspecta a unui numar semnificativ de caini din adaposturi, intr-un excel de zel al autoritatilor locale, inaintea pronuntarii CCR si a promulgarii legii.

Se stie ca televiziunile mai mult decat presa scrisa au un impact emotional extraordinar si nu toti oamenii apeleaza la ratiune si discernamant. Din dorinta de rating, se exclud informatiile pertinente, pe platourile televiziunilor sunt aduse persoane fara expertiza, cand ar fi trebuit sa fie acolo etologi, medici veterinari, criminalisti, procurori, politisti de cariera, din categoria celor neimplicati in caz.

Toate speculatiile facute prin intermediul televiziunilor nu au girul specialistilor implicati in ancheta – se fac presiuni de ordin afectiv, pentru a tine emotia colectiva fierbinte (vezi filmuletul postat de mama copilului pe facebook).

Discreditarea ONGurilor de protectia animalelor, este intretinuta in mod ostentativ, pentru ca populatia nu stie ca asociatiile si fundatiile de protectia animalelor nu sunt finantate de stat, nu din bani publici, ci din cotizatiile membrilor sau donatii private (cele mai norocoase).

Obligatia gestionarii cainilor fara stapan este exclusivitatea autoritatilor locale care primesc buget aferent, conform legii, buget pe care nu-l pot justifica in totalitate si iata realitatea in teren.

Stiti de ce orase precum Oradea, Tg. Mures, Cernavoda, Sibiu, etc. nu mai au caini pe strazi – pentru ca ONG-urile de protectia animalelor, precum Vier-Photen, Gia, Sos Dogs, Save the Dogs, Fpcc le-au sterilizat cainii cu ani in urma, pe banii lor, din donatiile unor inimosi din tarile de origine, nu ai primariilor. Stiti cine a scapat caii de la Letea sa nu ajunga salam de Italia – ONG-urile de protectia animalelor (Vier-Photen). Stiti cine a relocat zeci de ursi din Gradinile Zoo, in rezervatia Zarnesti- Ong-ul lui Cristina Lapiz. Stiti cui apartine cel mai mare adapost de caini din Europa (3500)? Unei Fundatii „Aulim” din Germania, pe banii lor, cu constructie, sterilizare, ingrijire – primaria nu s-a implicat deloc. Stiti cine a relocat feline din Gradinile Zoo catre Africa – tot un ONG (Vier-Photen). Stiti cine a salvat pasari exotice din Delta, tot un ONG. Stiti cate ONG-uri de protectia animalelor au dat animale spre adoptie, manifestand responsabilitate si simt civic („Cutu-Cutu”, „Ia-ma Acasa”, „A doua Sansa” etc.)

Unde a fost Statul in aceste cazuri si in altele? Este o vorba: „nicio fapta buna nu ramane nepedepsita”. Regret dar nu meritam ajutorul nimanui pentru ca nu suntem in stare sa-l pretuim. In speranta ca veti lua atitudine fata de aceste derapaje de la deontologia profesionala si nu numai, va multumesc!

Cu stima, Mariana Livia Vasilescu – Asociaţia „Sufletel din Targoviste”

Adaugă un Comentariu

*