Știri, Muntenia-Sud, România|vineri, martie 5, 2021
Sunteți Aici Home » ACTUALITATE » SFATUL AVOCATULUI: Proces împotriva ENEL pentru facturile mărite ilegal!

SFATUL AVOCATULUI: Proces împotriva ENEL pentru facturile mărite ilegal! 

Foto: rostirea.ro

Potrivit procurorilor DNA, care au efectuat cercetări într-un dosar de corupţie, Enel a facturat de două ori certificatele verzi către consumatori, în anul 2012. Prin urmare, clienţii ar putea să-şi recupereze aceşti bani încasaţi ilegal de către Enel, spune avocatul Marius Viceţiu Coltuc. Dar, cum să procedăm?

„Noi propunem o actiune contractuala comuna intemeiata pe legea 193/2000 – modificarea acestei clauze si specificarea in mod concret si transparent a formarii tarifului, aceasta fiind o clauză abuziva. Actiunea intemeiata pe legea 193/2000 este scutita de taxa de timbru. Aceasta actiune nu se suspeda pana se judeca dosarul penal. Mai mult decat atat, este destul de simplu pentru ca acest contract este acelasi pentru toti consumatorii fiind nevoie decat de mentionarea numelui si datelor de contact pentru fiecare”, ne-a declarat avocatul Marius Coltuc.

CITEŞTE ŞI: „Furt pe factură! Enel a taxat de două ori certificatele verzi pe facturile consumatorilor”

Furnizarea energiei electrice se face numai pe bază de contract prin care se stabilesc raporturile dintre un furnizor și un consumator cu privire la furnizarea energiei electrice, inclusiv facturarea și plata energiei electrice. Vorbim despre un contract ce intra sub incidenta legii 193/2000 privind consumatorii. La articolul 6, litera c, Furnizorul are obligatia de a respecta tariful legal si sa nu mareasca acest tarif ilegal.

ENEL ne acorda si un calculator care vă ajută să stabiliţi valoarea facturii de energie electrică: https://www.enel.ro/crosweb/calculator/index

 

 

Adaugă un Comentariu

*