Știri, Muntenia-Sud, România|joi, iulie 9, 2020
Sunteți Aici Home » ACTUALITATE » ȘI AM AVUT ȘI ANUL ACESTA ZIUA ROMILOR! Cu locația schimbată, dar tot cu foc de artificii

ȘI AM AVUT ȘI ANUL ACESTA ZIUA ROMILOR! Cu locația schimbată, dar tot cu foc de artificii 

romi 1

Ieri, pe 8 aprilie, romii din județ s-au distrat de ziua lor. Cu muzică, masă și, prin voia Consiliului Județean Dâmbovița, și cu o… lansare de carte la Biblioteca Județeană: ”O noapte furtunoasă” de IL Caragiale, tradusă în limba romani. Ce-i drept, evenimentul nu s-a bucurat de așa succes precum cheful de la Sala Polivalentă, încheiat pe întuneric cu foc de artificii!

Forul legislativ dâmbovițean a aprobat, în ședință extraordinară de lucru, alocarea a 25.000 de lei pentru organizarea evenimentului ”Sărbătoarea etniei romilor din România”. Banii au fost utilizați, cum scria în acordul de parteneriat cu Asociația Romanes Târgoviște, reprezentată de Vasile Moise, pentru plata artiștilor participanți.

Asta în condițiile în care, cu ceva vreme în urmă, președintele Consiliului Județean Dâmbovița, Adrian Țuțuianu, îl arăta cu degetul pe predecesorul său că ar fi dat prea mulți bani pentru astfel de acțiuni populiste și bune doar de adus voturi. Ce-i drept, anul acesta s-au alocat 25.000 de lei față de 40.000 de lei în 2012, dar tot pentru astfel de activități!

Dacă e să facem comparația după amploarea sărbătorii romilor din 2012 și 2013, am putea să spunem fără să greșim că fondurile au fost parcă mai multe pentru ieri, decât pentru ediția de anul trecut.

Unele voci spun că USL nu putea să-i refuze o asemenea solicitare lui Deju – președintele romilor din Dâmbovița, că doar cu votul lui a trecut bugetul județului pentru 2013 de la prima strigare! Așa să fie?

Răspuns la ȘI AM AVUT ȘI ANUL ACESTA ZIUA ROMILOR! Cu locația schimbată, dar tot cu foc de artificii

  1. costea

    cand va spun eu ca sunteti rai…daca pdl a dat 40.000 lei in 2012,nu i-a dat tot romilor prin deju?fiti dracu impartiali si atunci va citeste lumea.

     

Adaugă un Comentariu

*