Știri, Muntenia-Sud, România|luni, iunie 27, 2022
Sunteți Aici Home » Sud-Muntenia » Dâmboviţa » ŞI OMENIA UNDE-I? Însoţitorii bolnavilor luaţi cu ambulanţa sunt lăsaţi pe drumuri, în miez de noapte

ŞI OMENIA UNDE-I? Însoţitorii bolnavilor luaţi cu ambulanţa sunt lăsaţi pe drumuri, în miez de noapte 

spitalul-judetean-2

Omenia este un deziderat pe care cu greu îl atingem. Este mai uşor să dăm în cap cu normele şi legea exact cui nu trebuie şi când nu trebuie! Vă prezentăm astăzi o situaţie care implică Serviciul de Ambulanţă.

O femeie din Fieni a sunat după ambulanţă. Mamei sale, o bătrânică trecută de şaptezeci de ani, i se făcuse rău. Salvarea a venit rapid la domiciliul bolnavei, care a fost transportată la Spitalul din Pucioasa. Într-un gest firesc, fiica a vrut să-şi însoţească mama. Echipajul medical nici n u avrut să audă să o transporte cu ambulanţa. Cică normele interzic să fie luate şi rudele însoţitoare în maşina cu cruce roşie. Deşi ceasul bătea spre miezul nopţii, femeia a apelat la un vecin, care a dus-o cu autoturismul personal la Pucioasa.

Fiindcă situaţia a impus, medicii au hotărât să o trimită pe bătrânică la Târgovişte. Evident, fiica şi-a continuat şi ea drumul, tot prin binevoinţa consăteanului. Numai că, omul, după ce a dus-o la Târgovişte, s-a întors acasă.

Femeia a rămas la spital, să vadă ce se întâmplă cu mama ei, să o sprijine la nevoie. Aici, după ce i-au aplicat un tratament, doctorii au decis să o trimită pe bolnavă înapoi la Pucioasa.

Se făcuse ora trei dimineaţa. Fiica, aproape epuizată, s-a rugat iarăşi de echipajul de pe Ambulanţă să o ia şi pe ea. Le-a spus că nu are cu ce să se întoarcă la Fieni şi nici rude sau cunoştinţe în Târgovişte. A fost din nou refuzată. Aşa că, a rămas până la ora 05:30 pe holurile Departamentului de Urgenţe.

„Am plâns de necaz. Numai în România poţi fi tratat într-un asemenea mod absurd. Nu am putut nici să-mi însoţesc mama, nici acasă nu am putut să mai ajung. Nu au vrut în ruptul capului să mă ia şi pe mine în ambulanţă, m-au lăsat pe holuri”, ne-a povestit, cu tristeţe, femeia.

 

2 Răspunsuri la ŞI OMENIA UNDE-I? Însoţitorii bolnavilor luaţi cu ambulanţa sunt lăsaţi pe drumuri, în miez de noapte

 1. Mihaela

  Nu este lipsa de omenie…este respectarea regulilor. Daca nu stiati amenda pentru transportul apartinatorilor in ambulanta este de 2000 lei. de ce sa plateasca un asistent medical doar ca sa faca bine altcuiva? pentru un bine de genul asta, tot cei de la Fieni si-au luat amenda de 2000 lei. Pe usa fiecarei ambulante este scris ca se interzice cu desavarsire transportul apartinatorilor in ambulanta, daca pacientul nu este minor. Si ma scuzati domnule redactor, dar eu nu am vazut pe ambulante crucea rosie…Asa ca documentati-va inainte sa scrieti anumite articole atat asupra inscriptionarilr ambulantei cat si asupra reglementarilor in vigoare privitoare la transportul apartinatorilor.

   
  • Adrian

   Excelent comentariu!
   Slabut articol, stirism romanesc clasic… eu as fi inceput cu ….Exceptional, senzational, monstrii de la ambulanta care au decis ca daca e ilegal, nici in Romania nu se face…

    

Adaugă un Comentariu

*