Știri, Muntenia-Sud, România|joi, aprilie 9, 2020
Sunteți Aici Home » Sud-Muntenia » Dâmboviţa » SIMPOZION: Armata, forţă generatoare de încredere şi mândrie naţională

SIMPOZION: Armata, forţă generatoare de încredere şi mândrie naţională 

simpozion armata 1

La Muzeul de Istorie al judeţului Dâmboviţa s-a desfăşurat astăzi un simpozion dedicat Zilei Armatei Române, ce se sărbătoreşte pe 25 octombrie. Alături de militari de carieră, istorici, oameni de cultură, ofiţeri în rezervă, membri ai Asociaţiei Naţionale Cultul Eroilor „Regina Maria” – Filiala „Mihai Viteazul” Dâmboviţa, s-au aflat reprezentanţi ai administraţiei publice locale şi judeţene, şefi din Poliţie şi Jandarmerie.

Întâlnirea l-a avut ca amfitrion pe colonelul în rezervă Gheorghe Şerban – fost şef al Garnizoanei Târgovişte şi preşedintele Cultului Eroilor Dâmboviţa, care a ţinut să mulţumească în mod deosebit prefectului Ioan Marinescu întrucât a sprijinit financiar apariţia ultimului număr al revistei „Eroica”, dedicat „Zilei Armatei Române” şi împlinirii a 70 de ani de la sfârşitul celui de-al Doilea Război Mondial. A mai amintit colonelulul Şerban de alţi doi sponsori ai publicaţiei, Adriean Budoiu – primarul oraşului Fieni şi un inginer care a dorit să rămână în anonimat.

În cuvântul lor, vorbitorii au amintit rolul decisiv pe care l-a avut Armata Română pentru eliberarea ţării şi menirea fundamentală a acesteia, alături de alte instituţii, la evoluţia societăţii noastre. Armata Romana a fost şi este, forţa generatoare de încredere, securitate şi mândrie naţională.

simpozion armata 3 simpozion armata 2

Adaugă un Comentariu

*