Știri, Muntenia-Sud, România|duminică, septembrie 27, 2020
Sunteți Aici Home » SOCIAL » SINDICATELE ÎŞI UNESC FORŢELE. Românii din Italia, asistaţi gratuit pentru recunoaşterea drepturilor pe care le au ca lucrători

SINDICATELE ÎŞI UNESC FORŢELE. Românii din Italia, asistaţi gratuit pentru recunoaşterea drepturilor pe care le au ca lucrători 

negociere

Cei peste un milion de romani care muncesc in Italia pot fi ajutati gratuit sa beneficieze de asigurari sociale, acorduri colective sau pensii, in baza unui acord incheiat miercuri de Confederatia Nationala Sindicala „Cartel Alfa” si Patronato ACLI din Italia.

„Acordul asigura asistenta pe langa institutiile oficiale din Italia si Romania, care sa permita, spre exemplu, ca cei care au ajuns la pensie in Italia sa primeasca pensie si pentru perioada lucrata in Romania.

In principiu, se acorda asistenta, dar acordul este mult mai larg, dand posibilitatea de informare privind drepturile lucratorilor ca cetateni europeni. Acordul este bilateral, deci este valabil si pentru italienii care vin sa lucreze in Romania”, a explicat Hossu.

Sursa: Mediafax.ro

Adaugă un Comentariu

*