Știri, Muntenia-Sud, România|miercuri, iulie 15, 2020
Sunteți Aici Home » ACTUALITATE » SITUAŢIE: Elevii de clasa a III-a nu vor primi manuale noi la începutul anului şcolar

SITUAŢIE: Elevii de clasa a III-a nu vor primi manuale noi la începutul anului şcolar 

SURSA FOTO: www.europafm.ro

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a declarat, miercuri, că elevii de clasa a III-a vor învăţa, în anul şcolar 2015-2016, după manuale retipărite, întrucât nu este timp pentru elaborarea cărţilor noi.

„Am considerat motivată solicitarea Uniunii Editorilor din România, de suspendare a procesului de licitaţie şi prelungire a termenului de depunere a ofertelor, şi am hotărât ca, în anul şcolar viitor, elevii să înveţe după manuale retipărite, şi nu după cărţi noi”, a declarat ministrul Educaţiei.

Sorin Cîmpeanu a spus că nu este timp pentru tipărirea manualelor noi, întrucât, spre exemplu, contestaţiile s-ar putea finaliza în 15 septembrie, notează mediafax.ro

„Dacă am făcut menţiunea că soluţionarea contestaţiilor se încheie la 15 septembrie, dată la care începe anul şcolar, este clar că nu este timp pentru tipărirea manualelor noi. În acest context, singura soluţie este retipărireamanualelor existente de clasa a III-a. În paralel, vom lansa şi licitaţia pentru clasa a IV-a”, a precizat ministrul Educaţiei.

Adaugă un Comentariu

*