Știri, Muntenia-Sud, România|sâmbătă, noiembrie 28, 2020
Sunteți Aici Home » ACTUALITATE » SOCANT: Caini impuscati pe islaz, pentru distractia sadicilor

SOCANT: Caini impuscati pe islaz, pentru distractia sadicilor 

Sursa foto: bugetul.ro

Islazul satelor Burduca si Cuparu, comuna Dragodana, judetul Dambovita, se transforma in week-end in… fond de vânătoare. Este legal, nu este legal? Imposibil de dat un verdict pentru moment. Este greu să găsești răspunsuri atunci când trebuie să apelezi la multe dintre instituțiile statului. Pare că nimeni nu stă pe la birou în timpul programuluib2, iar online informațiile lipsesc cu desăvârșire, scriu jurnalistii de la bugetul.ro.

Daca avansezi în câmp, pe lângă sticlele de alcool uitate de cei care vânează, dai peste cadavre de câini împușcați. Unii sunt ai sătenilor, alții ai văcarilor. Zac acolo, exact pe locul unde pasc vacile de la care oamenii beau lapte în fiecare zi. În general, nu se vânează altceva în afara câinilor… pentru că nu prea există altfel de animale pe acel câmp. Trebuie să le cauți mult… poate vreo 100 de ani ca să le găsești. Vânătorii în schimb nu sunt din niciunul dintre cele două sate.

Până una alta, grupuri sadice se amuză alcoolizându-se și trăgând ilegal în câini. După ora 18:00, când se lasă seara…

CITESTE CONTINUAREA PE BUGETUL.RO

Răspuns la SOCANT: Caini impuscati pe islaz, pentru distractia sadicilor

  1. Razvan

    Ei, nu e chiar asa. Exista o legalitate a vanarii cainilor. Cainii gasiti la o distanta mai mare de 400m de prima casa a unui sat sunt considerati a fi caini salbatici sau salbaticiti, fara stapan s.a.m.d. In cazul in care cainele identificat in situatia de mai sus si care nu poarta zgarda cu medalion de identificare sau jujeu, poate fi vanat in baza unei autorizatii de vanatoare pentru aceasta specie, fiind considerat daunator al faunei deoarece mananca pui, oua sau chiar animale din alte specii : fazan, iepure, caprioara, prepelita, etc. E moral sau nu…asta e alta discutie. Dar parca nici prea multi caini nu e moral…

     

Adaugă un Comentariu

*