Știri, Muntenia-Sud, România|joi, iunie 4, 2020
Sunteți Aici Home » ACTUALITATE » SOLICITARE: Concursul pentru inspectori şcolari generali trebuie anulat pentru încălcarea metodologiei

SOLICITARE: Concursul pentru inspectori şcolari generali trebuie anulat pentru încălcarea metodologiei 

luminita preda 1

Cadrele didactice din judeţul Dâmboviţa şi personalul Inspectoratului Şcolar, cu toţii au rămas muţi când au aflat că profesorul Luminiţa Preda a pierdut examenul pentru ocuparea funcţiei de inspector general. Ca o undă de şoc, s-a răspândit ipoteza că la mijloc a fost o lucrătură, o neclaritate sau o neregulă în organizarea concursului iniţiat în baza Ordinului ministrului Educaţiei şi Cercetării Ştiinţifice, Sorin Mihai Cîmpeanu, dat în 4 februarie 2015.

Modul de desfăşurare a concursului i-a nemulţumit pe cei mai mulţi dintre candidaţi, inspectori şcolari generali din mai multe colţuri ale ţării. Părerea unanimă a acestora este că, în ultimii 20 de ani de învăţământ, nu s-a mai întâmplat aşa ceva. 

Inspectorul general Luminiţa Preda a participat la prima probă a concursului care s-a ţinut pe data de 17 martie. Când a văzut cum stau lucrurile şi că există şansa unui aranjament, folosindu-se subiectiv modul de punctare, a decis să se retragă din concurs. La prima grilă de evaluare, punctajul pentru fiecare item trebuia să fie 0,85. În schimb, comisia condusă de Vasile Şalaru – secretar de stat în Ministerul Educaţiei, spune Luminiţa Preda, a notat cu până la 0,85 puncte fiecare item, încălcând astfel metodologia.

Este curios de ce reprezentanţii sindicatului din învăţământ şi factorii implicaţi în supravegherea corectitudinii unor astfel de concursuri organizate la nivel înalt nu au intervenit când au văzut că sunt încălcate normele. Asta în condiţiile în care participanţii se aşteptau ca noua metodologie să fie mult mai simplistă şi la obiect.

Luminiţa Preda solicită ministrului Educaţiei – Sorin Mihai Cîmpeanu să intervină, să analizeze cu atenţie lacunele constatate în organizare şi să anuleze acest concurs, care, din punctul său de vedere, a fost ilegal prin nerespectarea metodologiei.

6 Răspunsuri la SOLICITARE: Concursul pentru inspectori şcolari generali trebuie anulat pentru încălcarea metodologiei

 1. nu plange, lumi

  Serios? Care cadre didactice au ramas mute? Ca am vazut ca sunt sute care si-au exprimat bucuria

   
 2. Maria

  directoatoarea adjuncta de la Titulescu când a auzit citez „Du-te ma nu cred” era mai bucuroasa decât oricine.

   
 3. Oana

  Doamna, aveti demnitatea, macar in al doisprezecelea ceas, sa va retrageti cu fruntea sus. Ceea ce spuneti dvs este o enormitate pe care n-o crede nimeni. Aveti puterea sa va recunoasteti esecul si eliberati functia pe care prof. Ion Sorin si-a castigat-o in mod cinstit intr-un regim ostil lui si prietenos dvs. Asta ar fi o atitudine onorabila, demna de apreciere, nu mizeriile disperate pe care le incercati acum.

   
 4. Cristina

  Sunt cadru didactic in acest judet si m-am bucurat ca in sfarsit competenta ia locul incompetentei cu alte cuvinte d-l Ion Sorin o inlocuieste pe d-na Luminita Preda. Deci NU „toate cadrele didactice au ramas mute……..”
  Oare cum isi permite aceasta doamna sa vorbeasca in numele meu si a multor altor colegi

   
 5. alexandra

  cum a fost in stare sa isi protejeze atatia directori infractori, este in stare

   
 6. Maria

  Da, doamna are dreptate ultimul concurs pt inspectoratul școlar a fost acum 7 8 ani. Pana acum inspectorii au fost delegați. Probabil ca pentru dumneaei a fost o surpriza sa nu se poată blaturi concursul.

   

Adaugă un Comentariu

*