Știri, Muntenia-Sud, România|sâmbătă, noiembrie 28, 2020
Sunteți Aici Home » Sud-Muntenia » Dâmboviţa » SOLIDARITATE: Preoţii şi credincioşii din Dâmboviţa construiesc case pentru semeni!

SOLIDARITATE: Preoţii şi credincioşii din Dâmboviţa construiesc case pentru semeni! 

ajutor constructie casa telesti

În luna ianuarie, cei patru membrii ai familiei Goşoiu din satul Teleşti au rămas pe drumuri, după ce focul le-a mistuit casa. Imediat, comunitatea locală s-a mobilizat, la iniţiativa celor patru preoţi din comună, şi i-au ajutat cu alimente şi produse de strictă necesitate. De asemenea, s-a organizat o colectă în vederea refacerii locuinţei. Acţiunea social-filantropică s-a concretizat în materiale de construcţie în valoare de 7.500 de lei.

În sprijinul familiei Goşoiu a sărit şi Crucea Roşie – Filiala Dâmboviţa, care a donat, cu sprijinul firmelor Roserv Invest şi Prestige Com SRL, uşi, ferestre termopan şi materiale de construcţie, în valoare totală de 3.600 de lei.

CITEŞTE ŞI: „Comunitatea din Glodeni, o forţă! Totul a început cu un incendiu…”

Prima dovadă de solidaritate de acest gen s-a consumat în comuna Glodeni, acolo unde comunitatea locală s-a mobilizat exemplar şi a construit o casă, pe care a mobilat-o apoi cu toate cele de trebuinţă, pentru o familie care, la fel ca la Teleşti, şi-a pierdut agoniseala de-o viaţă din cauza unui incendiu.

Pe 10 martie, tot la iniţiativa preoţilor, la Glodeni, va începe construcţia altei case, pentru Dragomir, un localnic care se confruntă şi cu grave probleme medicale. Bărbatul, orb cu o lună şi jumătate în urmă, a fost operat cu ajutorul semenilor şi şi-a recăpătat vederea la un ochi. Va urma încă o intervenţie chirurgicală şi, cu voia lui Dumnezeu, Dragomire va redeveni un om normal.

Adaugă un Comentariu

*