Știri, Muntenia-Sud, România|miercuri, octombrie 21, 2020
Sunteți Aici Home » SOCIAL » SOLIDARITATE: Uniunea Europeană ajută statele afectate de dezastre naturale

SOLIDARITATE: Uniunea Europeană ajută statele afectate de dezastre naturale 

Corina Creţu - comisarul european  pentru politică regională

Comisia Europeană a propus, joi – 15 februarie 2018, alocarea a 104 milioane de euro din Fondul de Solidaritate pentru cele patru ţări care au fost afectate, anul trecut, de dezastre naturale. Vorbim despre Franţa, Grecia, Spania şi Portugalia, care s-au confruntat cu incendii de pădure, uragane şi cutremure.

Banii vor fi utilizaţi la reconstrucţie şi pentru a acoperi o parte din costurile legate de serviciile de urgență, de cazarea temporară, de operațiunile de curățare și de protejare a patrimoniului cultural – informează Centrul Europe Direct Târgovişte.

„Încă o dată, Fondul de solidaritate este dovada directă a sprijinului UE în urma unor dezastre naturale pentru a ajuta cetățenii să își refacă propria viață”, a spus Corina Creţu – comisarul pentru politică regională.

Cele 104 milioane de euro sunt distribuite astfel:
• 50,6 milioane de euro pentru Portugalia și 3,2 milioane de euro pentru Spania, care au fost afectate de incendiile de pădure din timpul verii și din luna octombrie.
• 49 milioane de euro pentru regiunile franceze Sf. Martin și Guadelupa, pentru pagubele produse de uraganele Irma și Maria, în septembrie 2017.
• 1,3 milioane de euro pentru insula grecească Lesbos, afecatată de un cutremur și mai multe replici ale acestuia în iunie 2017.

Propunerea Comisiei de asistență din Fondul de solidaritate trebuie aprobată de Parlamentul European și de Consiliul UE. Finanțarea va ajunge în statele membre la scurt timp după aprobare.

Adaugă un Comentariu

*