Știri, Muntenia-Sud, România|duminică, aprilie 11, 2021
Sunteți Aici Home » SOCIAL » SOLIDARITATE: Uniunea Europeană ajută oamenii din Haiti, loviţi de uraganul Matthew

SOLIDARITATE: Uniunea Europeană ajută oamenii din Haiti, loviţi de uraganul Matthew 

Sursa foto: huff.ro

Comisia Europeană va oferi și o asistență umanitară inițială de 255.000 de euro, prin mecanismul de protecție civilă al UE, iar serviciul de gestionare a situațiilor de urgență Copernic furnizează hărți prin satelit pentru evaluarea pagubelor produse de uraganul Matthew, în Haiti – potrivit Europe Direct Târgovişte. În Haiti şi-au pierdut viaţa,  din cauza uraganului Matthew, peste 850 de persoane, au anunţat autorităţile locale.

„UE este solidară cu toți cei afectați de acest dezastru natural. UE oferă deja o finanțare inițială pentru ajutorarea oamenilor din Haiti, pentru a oferi adăposturi temporare, apă potabilă și servicii sanitare. Mecanismul de protecție civilă al UE a fost, de asemenea, activat. Le mulțumesc tuturor statelor membre care au făcut oferte de sprijin până în prezent”, a declarat Christos Stylianides – comisarul pentru ajutor umanitar și gestionarea crizelor.

România se numără printre primele state membre UE care și-au oferit ajutorul persoanelor afectate de uraganul Matthew. Alături de Danemarca, Finlanda, Franța, Suedia și Marea Britanie, ţara noastră acordă asistență în natură și de specialitate pentru situațiile de urgență, informează Centrul Europe Direct Târgovişte.

 

Adaugă un Comentariu

*