Știri, Muntenia-Sud, România|joi, ianuarie 28, 2021
Sunteți Aici Home » ACTUALITATE » SOLUŢIE: Deputatul Eugen Tomac a lansat în dezbatere publică proiectul votului prin corespondență

SOLUŢIE: Deputatul Eugen Tomac a lansat în dezbatere publică proiectul votului prin corespondență 

Foto: hotnews.ro

Deputatul Eugen Tomac a lansat astăzi, 15 decembrie, un proiect de lege privind votul electronic și o variantă nouă a proiectului de lege privind votul prin corespondență, care vor fi supuse dezbaterii publice până în februarie 2015, când va începe noua sesiune parlamentară.

”Am decis, la solicitarea comunităților românești de peste hotare, să revin cu proiectul de lege privind votul prin corespondență îmbunătățit. Elementul de noutate pe care îl propun se referă la faptul că alegătorii care se înscriu în registrul electoral, dar nu reușesc să voteze prin corespondență, să își poată exercita acest drept în ziua votului. Am elaborat împreună cu o echipă de tineri juriști proiectul privind votul electronic. (…) Vin cu aceste două proiecte de lege pentru că mă preocupă românii din afara granițelor țării”, a declarat deputatul într-o conferință de presă.

În acest context, Eugen Tomac susține că fiecare deputat și senator din Parlamentul României va primi cele două proiecte de lege împreună cu invitația de a se alătura proiectului.

La conferința de presă, s-au aflat alături de deputatul Tomac Nicolae Popa, președintele Consiliului Româno-American, și Daniel Tecu, președintele Federației Asociațiilor de Români din Europa (FADERE), care s-au declarat susținători ai votului electronic.

Sursa: PROMPT MEDIA

Adaugă un Comentariu

*