Știri, Muntenia-Sud, România|sâmbătă, octombrie 24, 2020
Sunteți Aici Home » ADMINISTRAŢIE » SOLUŢIE: Edilii giurgiuveni vor banii elveţienilor pentru a dezvolta proiecte sociale

SOLUŢIE: Edilii giurgiuveni vor banii elveţienilor pentru a dezvolta proiecte sociale 

Foto: wikimedia.org

Consiliul Local al Municipiului Giurgiu se întruneşte, miercuri – 18 martie, în şedinţă extraordinară de lucru pentru a vota două parteneriate în vederea depunerii unor cereri de finanţare în cadrul Programului de Cooperare Elveţiano-Român, Fondul tematic pentru participarea Societăţii Civile. Cel de-al treilea proiect înscris pe ordinea de zi vizează suplimentarea bugetului de venituri şi cheltuieli pe anul 2015 cu suma de 263 mii lei, fonduri care vor fi utilizate pentru decontarea cheltuielilor cu naveta personalului auxiliar şi cadrelor didactice din învăţământul preuniversitar de stat (63 mii lei) şi pentru igienizarea subsolurilor de blocuri (200 mii lei).

Dacă aleşii municipali îşi vor da acordul, Primăria Giurgiu va semna un parteneriat cu Fundaţia „Pentru o Românie Modernă”, în vederea dezvoltării unui centru pentru tinerii vulnerabili, respectiv: tinerii cu boli care au determinat excluderea socială; tinerii cu părinţi plecaţi la muncă în străinătate; tinerii instituţionalizaţi sau majori care au ieşit din centrele de plasament; tinerii cu handicap; persoane inactive şi alte categorii sărace cu acces dificil pe piaţa muncii. Investiţia va costa aproximativ 1,2 milioane de lei, din care 90% reprezintă finanţare nerambursabilă prin Programul de Cooperare Elveţiano-Român.

Cel de-al doilea parteneriat urmează să fie semnat cu Asociaţia Centrul Rromilor „Amare Rromentza” şi vizează deuvoltarea unor servicii etno-educaţionale pentru copiii şi părinţii rromi. Grupul ţintă va fi format din 120 de părinţi şi 120 de copii aflaţi în situaţii de risc, din care: 40 preşcolari, 40 de elevi din ciclul primar şi 40 de elevi din ciclul gimnazial. Valoarea proiectului va fi de 250.000 de franci elveţieni, iar Municipiul Giurgiu va trebui să asigure sustenabilitatea activităţilor cu eelvii şi părinţii pe o durată de cel puţin 1 an după finalizarea acestuia.

Adaugă un Comentariu

*