Știri, Muntenia-Sud, România|duminică, iunie 7, 2020
Sunteți Aici Home » ACTUALITATE » SOLUŢIE: În ce condiţii vor rămâne deschise iarna drumurile din Bucegi

SOLUŢIE: În ce condiţii vor rămâne deschise iarna drumurile din Bucegi 

discutii-cj

Pare un nonsens să vrei să deschizi turismului zona dâmboviţeană a Bucegilor şi să pui bazele dezvoltării unei staţiuni de interes naţional, dar să nu ai cum ajunge în acel loc iarna, când totul este o feerie. Tocmai de aceea, preşedintele Consiliului Judeţean Dâmboviţa – Adrian ţuţuianu i-a invitat, astăzi – 15 noiembrie 2016, la dezbatere pe omologii de la Prahova şi pe reprezentanţii celor două Inspectorate de Poliţie, având ca temă identificarea unor măsuri viabile pentru ca drumurile să fie menţinute deschise în sezonul rece.

Urgenţa acestor discuţii s-a datorat unor adrese prin care poliţiştii din Prahova şi Dâmboviţa solicitau închiderea căiilor rutiere din Bucegi pe perioada iernii. Într-o atare situaţie, agenţii economici care deţin pensiuni, cabane şi hoteluri în munte ar fi trebuit să-şi suspende activitatea. Nu mai vorbim de faptul că turiştii ar fi puşi în situaţia de a renunţa la sejururile montane în anotimpul alb.

Dialogul s-a încheiat într-o nuanţă de optimism, găsindu-se, cel puţin la nivel de teorie, soluţii de rezolvare a acestei crize. S-a decis ca autorităţile din Prahova să definitiveze achiziţia de deszăpezire pentru DJ 713, care porneşte din DN 71, zona Cota 1000 până la Dichiu-Babele, după care să se stabilească modul de intervenţie comună, CJ Prahova-CJ Dâmboviţa, în acţiunile de îndepărtare a zăpezii. De asemenea, urmează să se impună restricţii de circulaţie, în sensul că se va putea urca în munte pe DJ 713, iar coborârea se va face pe DJ 714, drumul pe la Sanatoriul Moroeni.

În acest sens, miercuri – 16 noiembrie, reprezentanţii Consiliului Judeţean Dâmboviţa şi cei ai Inspectoratului Judeţean de Poliţie Dâmboviţa vor tranzita traseul Glod-Sanatoriul TBC Moroieni-Peştera, pentru a vizualiza clar zonele cu probleme şi pentru a se completa, ulterior, cu elemente de siguranţă rutieră punctele periculoase de pe DJ 714.

Răspuns la SOLUŢIE: În ce condiţii vor rămâne deschise iarna drumurile din Bucegi

  1. Dinut

    bine gandit ,, URCAREA PE LA CUIBUL DORULUI SI COBORAREA PE AL SPITALUL MOROIENI ,,,,,

     

Adaugă un Comentariu

*