Știri, Muntenia-Sud, România|miercuri, iunie 3, 2020
Sunteți Aici Home » ADMINISTRAŢIE » VIDEO: Soluţiile Asociaţiei Municipiilor Sud-Muntenia pentru eficientizarea actului administrativ

VIDEO: Soluţiile Asociaţiei Municipiilor Sud-Muntenia pentru eficientizarea actului administrativ 

nicolae-barbu-primar-giurgiu

Presa nu a avut acces la întâlnirea primarilor de muncipii din Regiunea Sud-Muntenia, care s-a ţinut la Târgovişte, însă, după consumarea dezbaterilor, preşedintele Filialei AMR Sud-Muntenia, Nicolae Barbu – edilul de la Giurgiu, şi primarul Târgoviştei – Cristian Daniel Stan au susţinut o conferinţă de presă pentru a prezenta subiectele abordate.

Temele au vizat soarta administraţiei publice, salariile mici din acest sistem, fapt ce duce la migrarea funcţionarilor profesionişti către alte structuri, către alte activităţi mai bine retribuite. Nicolae Barbu a spus că, în lipsa unor angajaţi de valoare, dedicaţi, experţi, primăriile pot intra în colaps sau nu pot gestiona aşa cum trebuie problemele apărute, de la investiţii la achiziţii şi proiecte derulate cu fonduri europene etc.

Primarii de municipii consideră că trebuie umblat la grila de salarizare a funcţionarilor din primării. Acest deziderat nu poate fi materializat decât prin implicare guvernamentală şi parlamentară.

VIDEO – Nicolae Barbu, preşedinte AMR Filiala Sud-Muntenia

Asociaţia Municipiilor din România militează pentru eficientizarea activităţii în administraţia publică locală. Primarii care fac parte din acest organism vor trebui să vină cu propuneri concrete, chiar şi în plan legislativ, pentru limpezirea lucrurilor.

AMR Sud-Muntenia consideră că trebuie înfiinţată o platformă online a Asociaţiei, pe care să fie publicate exemplele de bună practică, modelele demne de urmat, anumite precizări, reglementări etc. Pentru o activitate eficientă, pusă cu adevărat în slujba cetăţeanului, este nevoie de o conlucrare între toate structurile de administraţie, de la nivel local, judeţean şi central.

Nicolae Barbu a insistat pe ideea că, în administraţia publică, nu trebuie să existe culoare politică. Asociaţia Municipiilor este un exemplu în acest sens, spune Nicolae Barbu, edilii conlucrând cu folos în sprijinul comunităţilor, indiferent de apartenenţa politică.

nicolae-barbu-si-cristian-daniel-stan

Primarul municipiului Târgovişte, Cristian Daniel Stan, a concluzionat că întâlnirea desfăşurată la Târgovişte a fost una utilă. S-a decis ca Asociaţia Municipiilor din România „să devină un actor important pe ceea ce înseamnă administraţia publică locală şi pe zona de iniţiere de propuneri legislative, astfel încât activitatea administraţiilor publice locale să fie cât mai eficientă. Am avut discuţii concrete pe ceea ce înseamnă ghidurile de finanţare, pe problemele pe care administraţiile publice locale din România le au în legătură cu implementarea ghidurilor de finanţare”, a punctat Cristian Daniel Stan.

Adaugă un Comentariu

*