Știri, Muntenia-Sud, România|luni, iulie 13, 2020
Sunteți Aici Home » SOCIAL » S.O.S. PENTRU UN MEDICAMENT! Nicoleta are nevoie de Minirin picături să controleze diabetul. VEZI VIDEO!

S.O.S. PENTRU UN MEDICAMENT! Nicoleta are nevoie de Minirin picături să controleze diabetul. VEZI VIDEO! 

nicoleta-alexandru k

Viața înseamnă un lung șir de teste, de încercări mai mult sau mai puțin ușoare. În emisiunea noastră de astăzi vă prezentăm povestea unei tinere pentru care greutățile au început de la o vârstă fragedă și, din păcate, o înlănțuie și acum. Această epopee a tristeții a pornit în urmă cu 20 de ani, când Nicoleta adriana Alexandru, din satul Bolovani, comuna Cornățelu, avea doar șase luni. Din cauza unei erori medicale, fetița a stat trei săptămâni în comă. Când s-a trezit, medicii i-au anunțat pe părinți că Nicoleta nu mai vede. Și când te gândești că totul a început cu o banală internare în spital!

Șirul problemelor nu s-a oprit aici. La vârsta de 7 ani, s-a descoperit că Nicoleta mai suferă de o boală cruntă – diabet insipid. Un adevărat calvar pentru întreaga familie.

VEZI VIDEO

Dumnezeu le dă acestor oameni puterea să lupte cu boala, să lupte cu un sistem social dur, în care sentimentele nu-și au locul.

Fără medicamentul care se găsește numai pe piața occidentală, viața Nicoletei ar fi mereu pândită de moarte.

Tânăra este nedespărțită de mama ei. Trăiesc și respiră în același ritm. Împart bucuriile, tristețile, speranțele… Se încurajează reciproc.

Fire optimistă, Nicoleta încearcă să învingă monotonia și izolarea de lume în fața televizorului, devenit prietenul ei de Stând în preajma televizorului, a pătruns și tainele mai multor limbi străine. Este mândră că nu mai are nevoie ca mama să-i citească subtitrările filmelor.

Nicoleta simte acum nevoia să scrie. Despre modă, despre trăirile ei… Își dorește o mașină de scris specială, cu ajutorul căreia să-și pună gândurile pe hârtie.

Discutând cu Nicoleta, am simțit că și-ar fi dorit mai multe de la viață. Ar fi vrut să-și continue studiile, să devină cineva, să-și facă un nume în societate. A înțeles însă că soarta a vrut altfel și merge mai departe. În filosofia ei simplistă, știe că trebuie să aștepți, să nu forțezi destinul. Poate se va găsi un sprijin și pentru ea. Cineva care să o ajute să depășească obstacolele pe care boala le-a pus între ea și visurile sale.

Părinții Nicoletei sunt oameni modești, care se luptă din răsputeri să-i asigure fetei condiții de viață liniștite, să o țină departe de neajunsuri. Este greu, dar nu au cerut ajutor nimănui. S-au descurcat singuri. Doar cu procurarea tratamentului pentru diabet nu știu cum să mai procedeze. Dacă s-ar găsi în farmaciile din România, nu și-ar face griji, însă lipsește, iar ei sunt obligați să apeleze la sprijinul românilor plecați în afara țării, să le trimită medicamentul de care are nevoie fiica lor.

Adaugă un Comentariu

*