Știri, Muntenia-Sud, România|joi, februarie 25, 2021
Sunteți Aici Home » POLITIC » SOȚIA ȘI CELE DOUĂ FIICE ALE NOASTRE AU PARTE DE FILAJ CU SCOP DE TORTURĂ PSIHICĂ! Declarația politică a deputatului Ion Stan a ajuns la toate ambasadele țărilor UE

SOȚIA ȘI CELE DOUĂ FIICE ALE NOASTRE AU PARTE DE FILAJ CU SCOP DE TORTURĂ PSIHICĂ! Declarația politică a deputatului Ion Stan a ajuns la toate ambasadele țărilor UE 

ion stan

Am luat act cu surprindere şi nu fără oarecare îngrijorare că există opinii care încearcă să acrediteze ideea că prin respingerea de către Camera Deputaţilor a cererii Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie privind încuviinţarea arestării preventive a deputatului Ion Stan s-a creat un motiv care “va afecta România în plan extern, în privinţa MCV şi a aderării la Schengen”.

Credem că înainte de a se fi exprimat o asemenea temere, cu nimic justificată, era oportun să se examineze în deplină cunoştinţă de cauză argumentele pentru care Camera Deputaţilor, ca reprezentat suprem al poporului, a considerat că justiţia se poate înfăptui prin cercetarea în stare de libertate a faptelor, cu privire la care se afirmă doar că ar exista indicii “de natură să conducă la presupunerea rezonabilă” a săvârşirii lor.

In realitate conferinta de presa a presedintelui Traian Basescu, in care, cu doua saptamani inainte ca Raportul Mecanismului de Verificare si Control sa fie finalizat, se insinua ca deputatul Ion Stan va fi un argument al impiedicarii justitiei sa-si faca datoria, a fost cea care a pus presiune pe organelle judiciare si a fost de natura sa influenteze soarta procedurii in care snt implicat si bunul mers al justitiei.

Este regretabil şi de neînţeles cum asemenea aserţiuni au fost preluate ca atare şi în unele medii diplomatice de la Bucureşti, fără reflecţia necesarăîn legătură cu cauzele pentru care Camera Deputaţilor a exprimat, prin votul dat, serioase rezerve cu privire la existenţa faptelor, argumentaţia şi legalitatea procedurii de instrumentare a cazului.

In cea mai recenta iesire in fata presei a presedintelui Traian Basescu, duminica, 03 februarie crt. , ora 13.00 ,numele deputatului Ion Stan a fost mentionat de trei ori, cu largi acolade , ca si cum acesta ar fi cel dintai obiectiv din scopul conferintei de presa, convocate pentru interpretarea, cu puterea functiei prezidetiale, dar si intr-o maniera personala, a textului Raportului Mecanismului de Cooperare si Verificare.

Cand Presedintele Republicii simte nevoia sa-ti pronunte de trei ori numele in nici doua minute, inseamna foarte mult intr-o agenda prezidentiala. De aceea si duminica, cand tot poporul se afla la pranzul duminical, in atmosfera tihnita a caminului familial, Traian Basescu nu putea scapa prilejul de a ma servi si impune, inca o data, in atentia concetatenilor, a agentiilor internationale de presa si a media autohtona, dar si de a imixtiona si influenta grav actul de justitie, fapt incriminat in practica europeana si deciziile Curtii Europene de Justitie de la Strasbourg(C.E.D.O) .

Cazul meu pare a fi si fara precedent in practica politica prezidentiala internationala.

De unde, de cand si de ce un asemenea interes ?! Raspunsurile sunt la indemana oricui si pot fi gasite in Monitorul Oficial, partea a II-a “Dezbateri parlamentare”. Eu tot ce am avut de spus despre cetatenaul presedinte am facut-o oficial, cu consemnare in analele vietii parlamentare, care raman marturie judecatii istoriei.

Din 14 martie 2006, de la Declaratia politica „România – de la statul de drept, democratic şi social spre statul republică prezidenţială, autoritară şi poliţienească” si pana la Declaraţia politică cu tema „Dezinformări şi răspunderi penale prezidenţiale” , din 18 aprile 2012, i-am fost un opozant incomod cetateanului presedinte , dovada fiind nu mai putin de 15 declaratii politice in directa referire la exercitarea prerogativelorinstitutiei Presedintelui Republicii.

Raspunsul cetateanului presedinte la modul in care mi-am exercitat prerogativele parlamentare a fost o inscenarea politico-judiciara orchestrata prin oameni – instrumente de politie politica personala, numiti special in structurile de forta ale statului. Din aceste institutii, sub teroarea amenintarii inscenarilor si a dosarelor tinute “in asteptare”se fac adevaratele jocuri politice si de putere.

Sunt deja trecute doua luni, de cand depuatul Ion Stan, sotia si fiicele noastre avem parte de un filaj continuu, intens si brutal, realizat in mod ostentativ si provocator, cu scop unic de amenintare, intimidare si teroare psihica.

Un filaj de provocare, la vedere si cu scene de consum public ieftin nu are nicio functionalitate operativa de identificare, constatare si documentare in cadrul instructiei judiciare.

Singura ratiune a acestui gen de filaj este tortura in scopul provocarii unei suferinte psihice, ori a unor traume phisice ori fizice, cunoscute fiind antecedentele unor boli si predispozitiile acestora la accidente cardiace, pe fondul hartuirii printr-o continua urmarire la vedere . Tortura, in forma descrisa, este incriminata de legea penala romana si se pedepseste , functie de formele in care se savarseste si consecintele provocate, cu inchisoare de la 2 la 25 de ani.

De un asemenea filaj, cu scop de tortura psihica au parte sotia si cele doua fiice ale noastre. In fapt si in drept, o astfel de monbitorizare fatisa, este nu numai un abuz grav, ci si o severa limitare a libertatii, o intruziune brutal prin care sunt periclitate drepturile si libertatile fundamemtale ale sotiei si fiicei mele.

Nimic nu împiedică organele de urmărire penală, dacă există probe, să sesizeze instanţa de judecată, lucru pe care l-am cerut public şi în mod repetat.

Sub pretextul urgenţei, am fost supus ascultărilor şi interceptărilor electronice, filat şi filmat în absenţa unui mandat legal emis de judecător, fiindu-mi înscenate şi patru aşa-zise momente operative în care să fiu prins în flagrant cu banii incredintati denuntatorului de catre DNA din onduri proprii, echipa operative pentru retinerea mea fiind deja pregatita sa actioneze chiar daca urmarirea penala nu fusese inceputa. Evident că toate cele patru tentative provocatoare, în absenţa săvârşirii faptelor, au eşuat. Rog să se observe că atât legea naţională [Cod procedură penală art. 68 alin. (2)], cât şi legislaţia externă nu permit provocările şi nici lăsarea săvârşirii vreunei infracţiuni în scopul de a obţine mijloace de probă. Din cauza unor astfel de abuzuri, statul român a suferit mai multe condamnări la Curtea Europeană a Drepturilor Omului.

Este adevărat, am expus, de la tribuna Parlamentului, numeroase opinii critice, cu privire la fapte de corupţie şi ingerinţe în viaţa politică, economic şi socială a ţării, care au privit personalităţi marcante, instituţii, companii străine ori din România, ceea ce în mod cert a deranjat anumite cercuri şi grupuri de interese.

Am obţinut a patra oară consecutiv încrederea concetăţenilor mei, într-o proporţie covârşitoare, alegătorii trimiţându-mă, din nou, în plină anchetă penală, ce aduce mai mult cu provocarea, intimidarea şi actele de poliţie politică, în Parlamentul ţării.

Este un motiv pentru care doresc să exprim adevărul, aşa cum este el, să împiedic manipularea, minciuna, delaţiunea şi impostura.

Ion Stan
Deputat independent în Parlamentul României
Circumscripţia Electorală nr. 16 Dâmboviţa Colegiul uninominal nr. 3 Voineşti

 

2 Răspunsuri la SOȚIA ȘI CELE DOUĂ FIICE ALE NOASTRE AU PARTE DE FILAJ CU SCOP DE TORTURĂ PSIHICĂ! Declarația politică a deputatului Ion Stan a ajuns la toate ambasadele țărilor UE

  1. Țuțuianu Adrian

    Ești un colaboratot al fostei securități și de asta ai ajuns aici, Dumnezeu nu doarme! Trebuia să ajungi aici, de râsul lumii, credeai ca și ceaușescu în nemurire, uite că se mai face dreptate, ai devenit prostul corupt din Dâmbovița, încrezutule, fudulule, prieten iubit de năstase adrian, alt nevinovat din pușcărie! Sictir măgarule!

     
  2. anonim

    Nenea te mai bac ai aia de la simulatoare portocaliu-alb?

     

Adaugă un Comentariu

*