Știri, Muntenia-Sud, România|luni, iunie 1, 2020
Sunteți Aici Home » ACTUALITATE » SPECTACOL: „Primăvara clasică europeană”, luni, de la ora 19:00, la Târgovişte

SPECTACOL: „Primăvara clasică europeană”, luni, de la ora 19:00, la Târgovişte 

primavara clasica

Pentru al treilea an consecutiv, Consiliul Judeţean Dâmboviţa şi Primăria Târgovişte marchează „Ziua Europei” printr-un spectacol de muzică clasică. Având în vedere că prognoza meteo nu este favorabilă, de această dată, s-a ales ca locaţie Casa de Cultură a Sindicatelor, renunţându-se la cadrul natural oferit de Curtea Domnească şi Turnul Chindiei.

Primarul interimar Cristian Daniel Stan a ţinut să precizeze că evenimentul nu are nicio conotaţie politică, fiind o pură întâmplare că luni, pe 9 mai, suntem în campanie electorală.

„Evenimentele culturale conturează cartea de vizită a municipiului Târgovişte. După mine, viitorul oraşului aici tinde”, a spus Cristian Daniel Stan.

Pe aceeaşi idee a marşat şi vicepreşedintele Consiliului Judeţean – Marin Antonescu. „Primăvara clasică europeană” constituie, spune Antonescu, un mod de a ridica blazonul municipiului şi judeţului.

Spectacolul va fi prezentat de tenorul târgoviştean Vlad Miriţă, care a dezvăluit, astăzi, informaţii inedite despre soliştii care vor concerta luni la Târgovişte, despre dirijor şi, evident, despre opera „Carmina Burana” ce va constitui atracţia serii.

„Ana Mirescu este o soprană foarte talentată, care şi-a făcut debutul, în studenţie, cu această partitură. (…) Iordache Basalic este cel mai bun bariton din ţară la ora aceasta. Specialitatea lui este Carmina Burana. (…) Daniel Jinga este unul dintre cei mai sensibili dirijori pe care-i are ţara. Este un fel de campion mondial al muzicii corale. Este un dirijor foarte rafinat, cu care rar îţi este dat să te întâlneşti. Împarte muzica, nu o impune. (…) Opera Carmina Burana a fost compusă de Carl Orff, după un manuscris găsit într-o mănăstire veche din Bavaria. Textul lucrării cuprinde toate problemele existenţiale”, a punctat Vlad Miriţă.

La final, tenorul a felicitat autorităţile pentru că se implică tot mai mult, de la an la an, pentru susţinerea istoriei şi culturii, care sunt parte importantă a viitorului oraşului.

Adaugă un Comentariu

*