Știri, Muntenia-Sud, România|vineri, august 7, 2020
Sunteți Aici Home » ECONOMIE » SPERANŢĂ: Cum a câştigat un buzoian în instanţă plata ratei la cursul valutar din 2007

SPERANŢĂ: Cum a câştigat un buzoian în instanţă plata ratei la cursul valutar din 2007 

Avocat Marius Vicenţiu Coltuc (Foto: www.coltuc.ro)

O decizie a Tribunalului Buzău le aduce o speranţă celor 75.000 de români care au în acest moment credite în franci elveţieni. Instanţa i-a dat câştig de cauză unui barbat, care, împreună cu partenera sa, a luat un împrumut în 2007. Magistraţii au hotărât că cei doi îşi vor plăti ratele la cursul la care au semnat contractul, de două ori mai mic decât cel de acum. Decizia nu este însă definitivă.

Potrivit avocatului Marius Coltuc, sentinţa dată în prima instanţă, în materia dreptului consumatorilor, este executorie şi poate fi pusă în aplicare silit. De asemenea, apelul băncii nu suspendă efectele hotărârii instanţei.

Tribunalul Buzău s-a pronunţat în urmă cu patru zile. Prin decizia dată, s-a stabilizat „cursul de schimb CHF/LEU pentru calculul fiecarei rate succesive datorate de reclamant la cursul CHF/LEU valabil la data incheierii contractului(28.03.2007) incepind cu data scadentei primei rate si pana la finalizarea raporturilor contractuale dintre parti”.

Avocatul Marius Coltuc susţine că, în acest moment, sunt pe rolul instanţelor de judecată peste 1.000 de procese identice, care vor avea deciziile în cel mult 2-3 săptămâni.

Adaugă un Comentariu

*