Știri, Muntenia-Sud, România|miercuri, aprilie 1, 2020
Sunteți Aici Home » SPORT » Splendoarea crizei din fotbalul dâmbovițean: Prahova-Dâmbovița 3-0

Splendoarea crizei din fotbalul dâmbovițean: Prahova-Dâmbovița 3-0 

Foto: media.realitatea.ro

Sezonul 2013-2014 a fost sărac pentru fotbalul dîmbovițean. Nu a avut nicio perfomanță notabilă. Din contră! Echipele prahovene au triumfat în toate duelurile cu cele din Dâmbovița. Au învins cu un categoric 3-0.

Chindia Târgoviște a luptat din răsputeri să promoveze în liga a 2-a, dar nu a avut finish, a pierdut la „mustață”, la criteriul meciuri directe, duelul cu Fortuna Poiana Câmpina. Lăncierii târgovișteni au avut o șansă formidabilă să promoveze, dar au ratat-o. Nu au gestionat corespunzător avantajul celor șase puncte avans cu care au intrat în play-off. Echipa din Curtea Domnească a pierdut ambele partide din zona play-off, cu marea rivală Fortuna Poiana Câmpina și a rămas tot în liga a 3-a. Va juca la Zagon, Bradu, Titu, Șotânda și mai nou la Ciorani.

La nivelul juniorilor A1, AFC Filipești de Pădure s-a calificat în dauna echipei Flacăra Moreni. Pe malurile Cricovului Dulce, au câștigat morenarii, iar în retur, elevii lui Costel Gyury au cedat după executarea loviturilor de departajare. După timpul regulamentar și două reprize de prelungiri, scorul a fost tot 2-0. La data disputării acestui meci determinant, „deștepții” de la AJF Dâmbovița au programat finala Cupei României-faza județeană, la Fieni. S-au întâlnit Flacăra Moreni și FCM Târgoviște (scor 3-0). În această confruntare, antrenorul morenarilor, Gabriel Paraschiv, a folosit opt juniori, Halcu, Acasandrei, Palamariu, Mihai Plăcintă, Laurențiu Plăcintă, Bergheaua, Vișan, Mocanu. Echipa de junori A1 a simțit din plin lipsa acestora și au pierdut calificarea. E drept, onorabil!

Tot Prahova s-a bucurat de laurii unui rezultat bun și în meciul de baraj pentru promovarea în liga a 3-a disputat la Sfântul Gheorghe. Campioana Astra Ciorani a învins cu 2-1 (Ciobanu 2, Bărăgan 61/Moțoi 10), pe FC Aninoasa. Culmea rușinii, la acest meci nu a fost prezent, ca de obicei, niciun înțelept de la AJF Dâmbovița. Or fi fost la picnic pe ploaie…

Au fost, în sezonul recent încheiat, trei confruntări interesante între echipe din Prahova și Dâmbovița. Toate au fost câștigate de formațiile prahovene. Echipele dâmbovițene au picat examenele de capacitate. Asta ecranează splendoarea crizei din fotbalul dâmbovițean, care e în agonie.

Alexandru Istrate

Adaugă un Comentariu

*