Știri, Muntenia-Sud, România|luni, februarie 17, 2020
Sunteți Aici Home » SOCIAL » Sport și speranțe la Penitenciarul Mărgineni

Sport și speranțe la Penitenciarul Mărgineni 

penitenciar margineni

În data de 15.11.2012, în cadrul Penitenciarului Mărgineni se va desfăşura proiectul „Sport şi Speranţe”, proiect care vine în intâmpinarea nevoilor existente ale persoanelor private de libertate.

Sportul, fenomen socio-cultural cu profunde implicaţii în societatea contemporană, este practicat sistematic sau ocazional de milioane de tineri şi vârstnici.

Activităţile sportive au valenţe educaţionale şi sociale clare, practicarea acestora contribuind la dezvoltarea de atitudini şi aptitudini pro-sociale, precum respectarea regulilor şi a adversarului, competiţia corectă, la îmbunătăţirea abilităţilor de comunicare şi relaţionare, dezvoltarea capacităţii de a lua decizii responsabile, stimularea imaginaţiei şi a creativităţii, având în acelaşi timp marele avantaj că persoanele private de libertate au motivaţia necesară de a participa la astfel de activităţi.

Scopul proiectului este acela de a da posibilitatea persoanelor private de libertate de a se manifesta prin sport şi de a facilita reintegrarea lor în societate.

De asemenea, obiectivele acestui proiect constau în oferirea posibilităţii de expresie sportivă şi ocuparea timpului liber, a unor activităţi recreative menite să recompenseze efortul şi implicarea în activităţile cu caracter educativ, creşterea încrederii persoanelor private de libertate în sine şi în posibilitatea lor de a se reintegra social, precum şi creşterea numărului membrilor comunităţii care să ajute la integrarea în societate a persoanelor private de libertate şi să accepte reinserţia socială a celor care şi-au ispăşit fracţia de pedeapsă.
Activitatea se va finaliza cu acordarea unor premii trofeu sau medalii şi diplome câştigătorilor.

Adaugă un Comentariu

*