Știri, Muntenia-Sud, România|marți, octombrie 15, 2019
Sunteți Aici Home » OPINII » Spre ce ne îndreptăm?

Spre ce ne îndreptăm? 

ion obagilaSpiritele sunt agitate la maxim! Democraţia, aşa cum funcţionează ea în România, cu acoperiţi sau fără, se află în pericol. Parlamentul, ales şi legal constituit, şi Guvernul PSD-ALDE sunt lovite de unele instituţii de forţă. Pare ceva fără precedent. Liberalii, în special aripa PDL, duşmani de moarte ai social-democraţilor, a căror credinţă politică nu o mai înţeleg, sunt alături de instituţiile de forţă şi militează pentru reglementări care nu au treabă cu liberalismul, cu conduita democratică. E un nonsens. Orgoliile şi ordinele oculte par să conteze mai mult decât binele poporului!

PSD şi ALDE, ţinând cont de situaţia creată, ar fi trebuit să lase vacanţa la o parte şi să se pună pe treabă. Situaţia actuală o cere. Pericolul este mare. Instituţiile pentru care democraţia şi libertatea reprezintă simple mofturi, după cum se exprima o fostă ministră a Justiţiei, se repliază, mai ales acum, când, nu se ştie de ce, conducerile unor state europene, cu tradiţie democratică, le dau apă la moară.

Duminică, s-au anunţat noi proteste. Pe reţelele de socializare au apărut îndemnuri la strângerea de semnături pentru dizolvarea Parlamentului! Spre ce ne îndreptăm? Culmea, partidul aflat la putere, pare plăpând în tot acest război. Nu îşi mai găseşte echilibrul. Picioarele urişului nu sunt capabile să-l ţină!

Ion Obăgilă

P.S. În Evul Mediu, Inchiziţia şi-a făcut un crez cumplit, diabolic, din lupta împotriva ereziei, vrăjitoriei. Mii de nevinovaţi, de adversari ai Biserici sau ai unor puternici ai zilei, au fost arşi pe rug, torturaţi, închişi în numele acestei bătălii oarbe. Dovezile contau mai puţin. Erau suficiente mărturiile unora…  

Răspuns la Spre ce ne îndreptăm?

  1. dezgustatul

    Ca intotdeauna, inspirat si la obiect ! Merita mai mult decat o simpla lectura – este o invitatie la gandire…

     

Adaugă un Comentariu

*