Știri, Muntenia-Sud, România|luni, iulie 6, 2020
Sunteți Aici Home » AGRICULTURĂ » SPRIJIN: 10,89 milioane de euro, la dispoziţia fermierilor români

SPRIJIN: 10,89 milioane de euro, la dispoziţia fermierilor români 

Foto: media.dcnews.ro

Comisia Europeană a prezentat luni, 18 iulie, noi măsuri totalizând 500 de milioane de euro menite să sprijine fermierii pentru a face față dificultăților de pe piețe. Aproape 11 milioane sunt alocate crescătorilor de animale și producătorilor agroalimentari români.

Pachetul conține trei elemente principale:
– o schemă la nivelul UE menită a stimula reducerea producției de lapte (cu o valoare totală de 150 de milioane de euro);
– ajutoare condiționate de adaptare (un plafon de 350 de milioane de euro ce poate fi suplimentat de statele membre cu fonduri naționale în același cuantum), ce urmează a fi definite și implementate la nivelul statelor membre pe baza unui meniu propus de Comisie;
– o serie de măsuri tehnice ce oferă flexibilitate, fluidizează fluxul de numerar și consolidează instrumentele de tip „dispozitiv de siguranță”.

Detaliile măsurilor vor fi definitivate în următoarele săptămâni, în consultare cu experți din statele membre. Implicațiile lor bugetare vor fi încorporate în rectificarea propunerii de buget pentru 2017, din toamnă.

Sursa: ec.europa.eu

Adaugă un Comentariu

*