Știri, Muntenia-Sud, România|vineri, iunie 5, 2020
Sunteți Aici Home » ADMINISTRAŢIE » SPRIJIN: Comisia Europeană face transportul public urban mai ecologic

SPRIJIN: Comisia Europeană face transportul public urban mai ecologic 

Foto: www.publitrans2000.ro

Comisia Europeană își intensifică acțiunile de sprijin pentru municipalități printr-un nou „pachet de mobilitate urbană” adoptat marți, 17 decembrie, informează Centrul Europe Direct Târgovişte.

„Pachetul de mobilitate urbană” va consolida schimbul de bune practici, va oferi sprijin financiar specific și va investi în cercetare și dezvoltare. În plus, încurajează dezvoltarea unor „planuri de mobilitate urbană sustenabilă” pentru a stimula trecerea la un transport mai curat și mai sustenabil în zonele urbane.

Orașele găzduiesc peste 70% din populația UE și reprezintă aproximativ 85% din PIB-ul Uniunii. Cele mai multe călătorii încep și se termină în orașe. În numeroase zone urbane însă cererea tot mai mare de mobilitate urbană a creat o situație nesustenabilă: congestionare gravă, calitate proastă a aerului, poluare sonoră și niveluri ridicate de emisii de CO2.

Comisarul Siim Kallas, vicepreședinte al Comisiei responsabil cu mobilitatea și transporturile, a declarat: „Abordarea problemelor legate de mobilitatea urbană este una dintre cele mai mari provocări ale sectorului transporturilor din zilele noastre. Prin acțiuni coordonate putem avea mai mulți sorți de izbândă. Autoritățile locale sunt principalii factori de decizie. Acestea sunt cele mai în măsură să ia decizii importante la nivel local, dar ar trebui să beneficieze de sprijin de la nivel național și de la nivelul UE”.

Adaugă un Comentariu

*