Știri, Muntenia-Sud, România|sâmbătă, mai 30, 2020
Sunteți Aici Home » Sud-Muntenia » Dâmboviţa » SPRIJIN: Comisia Europeană alocă bani pentru 1.000 de români concediaţi de Grupul Mechel

SPRIJIN: Comisia Europeană alocă bani pentru 1.000 de români concediaţi de Grupul Mechel 

protest-mechel-1 k

Comisia Europeană a propus să se aloce României 3,6 milioane EUR din Fondul european de ajustare la globalizare (FEG) pentru a ajuta 1.000 de foști salariați ai întreprinderii de produse siderurgice SC Mechel Câmpia Turzii S.A si ai producătorului din aval SC Mechel Reparații Târgoviște SRL să își găsească noi locuri de muncă, informează Centrul Europe Direct Târgovişte. Propunerea este transmisă, în prezent, spre aprobare Parlamentului European și Consiliului de Miniștri al UE.

„În UE, fabricarea de produse siderurgice finite și semifinite a fost grav perturbată ca urmare a intensificării concurenței din partea unor țări din afara UE, în special din partea Chinei. Propunerea de astăzi ar contribui la pregătirea a aproximativ 1.000 de foști lucrători siderurgiști din regiunea Cluj, România, pentru noi oportunități de angajare sau pentru a-și înființa propriile întreprinderi”, a declarat László Andor, comisarul UE pentru ocuparea forței de muncă, afaceri sociale și incluziune.

România a solicitat sprijin din partea FEG în urma concedierii a peste 1.500 de lucrători ai societăților Mechel Câmpia Turzii și Mechel Reparații Târgoviște din România. Concedierile au fost consecința creșterii concurenței din partea unor producători de produse siderurgice din alte părți ale lumii.
Măsurile cofinanțate de FEG ar ajuta 1.000 de lucrători să își găsească noi locuri de muncă, oferindu-le orientare în carieră și evaluarea competențelor, formare profesională, sprijin pentru antreprenoriat și diverse tipuri de indemnizații. Una dintre măsurile emblematice va consta în acordarea de sprijin unui număr de 250 de lucrători pentru a înființa o întreprindere cooperativă care va produce echipamente sportive.

Adaugă un Comentariu

*