Știri, Muntenia-Sud, România|marți, octombrie 20, 2020
Sunteți Aici Home » ADMINISTRAŢIE » Sprijin european pentru funcţionarii care gestionează fonduri UE

Sprijin european pentru funcţionarii care gestionează fonduri UE 

Corina Cretu, Member of the EC in charge of Regional Policy, on the left,  speaks at a bilateral meeting with Neal Rackleef, US Assistant Secretary for Community Planning and Development, seen from back view,  at the 9th World Urban Forum in Kuala Lumpur, on February 9th, 2018.

Comisia Europeană a publicat marți, 13 februarie, noi orientări în sprijinul funcționarilor din administrația publică de la nivel național, regional și local, care gestionează fonduri europene, pentru a garanta că procedurile de achiziții publice pentru proiectele cu finanțare UE sunt realizate în mod eficient și transparent – informează Centrul Europe Direct Târgovişte.

„Sprijinirea statelor membre în organizarea unor proceduri de licitație bine fundamentate pentru investițiile UE este esențială pentru a evita apariția de erori în bugetul UE și pentru a garanta că fiecare euro cheltuit are un impact major, în beneficiul direct al cetățenilor”, a declarat comisarul european pentru politică regională Corina Crețu.

Pachetul de orientări acoperă întregul proces, începând de la pregătirea și lansarea apelurilor pentru proiecte, până la selectarea și evaluarea ofertelor și implementarea contractelor. Ca atare, informațiile cuprinse în el pot fi utile chiar și în afara domeniului fondurilor UE. Pentru fiecare etapă, orientările includ recomandări pentru evitarea erorilor, exemple de bune practici, precum și pagini online și modele de formulare utile.

Adaugă un Comentariu

*